Zagreb dobiva novu špicu

Zagreb dobiva novu špicu

(Trg J. J,. Strossmayera / Foto: Marko Vrdoljak / TZGZ)

Vikend događanja u Zagrebu i okolici

ZAGREB

12. do 14. 5.

Od 12. do 14. svibnja 2017. godine, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu održat će se 39. izdanje SFeraKona, najstarije i najveće konvencije znanstvene fantastike u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe. I ove godine posjetitelje  očekuje mnoštvo igara, panela, predavanja, nagradnih igara i ostalih iznenađenja.

SFeraKon organizira Društvo SFera, koje je ove godine proslavilo 40 godina postojanja.

Više informacija potražite na https://zg-magazin.com.hr/blizi-se-39-sferakon/ i

 www.sferakon.org.

Subota, 13. 5

10:00 do 14:00

Strossmayerov trg

Sportska špica subotom,novi je sportsko-zabavni događaj koji će se održati ove subote na Strossmayerovom trgu. Iz Sportskog saveza grada Zagreba upozoravaju da je Hrvatska postala sjedilačka nacija te kako je posebno zabrinjavajući podatak da je sve veći udio djece i adolescenata nedovoljno tjelesno aktivno. Smatraju kako je najbolje da će najbolju motivaciju, toj skupini dati predstavnici brojnih sportskih klubova i saveza, a pogotovo sportski idoli koji će predstaviti rad i svoj sport. Iz Saveza poručuju kako će se na špici na dvojboj moći izazvati nogometaše Dinama, rukometaše PPD Zagreba, a snage će moći odmjeriti još u stolnom tenisu, veslanju, judu, ali i u drugim sportovima, uz prigodne nagrade. Treba naglasiti kako je ulaz na ova događanja besplatan, s početkom u 10 sati.

Organizatori naglašavaju kako ovakav oblik rekreacije planiraju organizirati nekoliko puta godišnje. Inače, sportski savez grada Zagreba okuplja oko sebe 72 sportska udruženja.

Nedjelja, 14. svibnja

11:00

U trgovačkom centru City Centar East u nedjelju 14. svibnja s početkom u 11 sati održati će se plesno kvalifikacijsko natjecanje pod nazivom: Dancing steps. Kako su najavili iz društva za ples Cro dance, natjecanje je jedinstvena prilika brojnim plesačima da jednom godišnje javno pokažu svoje sposobnosti i umijeća i zato ima veliki kulturni i sportski značaj za Grad Zagreb. Iz organizacije pozvali su natjecatelje iz zemlje i svijeta da se prijave, te kako će se na plesnom podiju moći vidjeti različitih plesnih disciplina u svim dobnim skupinama. Natjecanje je besplatno i otvoreno za zainteresiranu javnost.
 

VRBOVEC

12. do 14. 5.

Trodnevni sajam poljoprivrede, malog gospodarstva i obrta Otvorene dveri Vrbovec održava se na adresi Celine bb, kod igrališta NK Vrbovec. Stotine izlagača naći će svoje mjesto na prostoru starog sajma (ispred i unutar šatora površine 2000 kvadratnih metara). Edukacijski okrugli stolovi, nastupi KUD-ova te koncert domaćih zvijezda obilježit će trodnevni sajam. Otvorene dveri Vrbovec namijenjene su izlaganju i prodaji gospodarskih, poljoprivrednih i proizvoda kućne radinosti, edukaciji te zabavi posjetitelja koji će moći uživati u delicijama bogate lokalne kuhinje.

S ciljem brzog i povoljnog posjeta sajmu, organiziran je prijevoz vlakom koji će kretati iz Zagreba u 09:00 sati, a iz Vrbovca će polaziti u povratničkom smjeru u 17:00 sati. Po dolasku u Vrbovec, posjetitelje će dočekati kočije koje će prevoziti putnike do mjesta održavanja sajma, te biti na raspolaganju za razgledavanje grada tijekom ostatka dana.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni