Zagreb dobiva Lenucijev fitness park

U središnji dio parka bit će postavljene sprave za rekreaciju odraslih. Ispod sprava postaviti će se antitraumatska podloga, dok će preostali dio hodne plohe biti izveden u asfaltu u boji. Projekt zadržava postojeće visoko zelenilo, sa travnjakom ispod stabala

Zagreb dobiva Lenucijev fitness park, novi tematski park koji će biti uređen u ulici Grgura Ninskog. Projekt je jučer na konferenciji za novinare na otvorenom predstavio gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima i arhitektom, autorom projekta Brankom Silađinom.  Kako je rečeno na konferenciji,  novi tematski park u središtu Zagreba služit će kao prostor za odmor, boravak, ali i za aktivnu rekreaciju odraslih.

Bandić je rekao da će zahvaljujući ovo projektu u samom gradskom središtu odrasli moći uživati u oazi susreta i mira, podsjetivši da su na toj lokaciji koja se prostire na oko četiri tisuće četvornih metara bile derutne barake Crvenog križa.

Novom ograđenom parku pristupalo bi se iz ulice Grgura Ninskog, Mihanovićeve ulice i perona Glavnog kolodvora. „U njemu će moći uživati svi oni koji se budu našli u gradskom središtu“, napomenuo je gradonačelnik i dodao da želi što manje asfalta na ovom području koji ne postaje parkiralište, što je također bila jedna od opcija, već mjesto predaha za sve one koji šeću od Glavnog kolodvora do Savske.

Lenucijev_park

Prema riječima arhitekta Silađina povijest Lenucijeve potkove ukazuje na činjenicu da su interpretacije pojedinih dijelova uvijek odraz vremena u kojem su nastale i to sadržajno i oblikovno i ovaj novi gradski sadržaj odraz je današnjice i urbane potrebe građana i sve to uz uvažavanje vrijednih zatečenih povijesnih tragova samog prostora, a to su visoko zelenilo i elementi povijesnih zgrada.

Projekt i nacrt u potpunosti  su dovršeni, slijedi ishođenje dozvola tako da bi, ako sve bude teklo prema planu prvi zagrebački fitness park trebao otvoriti svoja vrata već u svibnju.

U središnji dio parka bit će postavljene sprave za rekreaciju odraslih. Ispod sprava postaviti će se antitraumatska podloga, dok će preostali dio hodne plohe biti izveden u asfaltu u boji. Projekt zadržava postojeće visoko zelenilo, sa travnjakom ispod stabala. Park će biti prožet nizom medaljona sa sezonskim cvijećem i niskim grmovitim zelenilom. Ugradit će se klupe za odmor i koševi za smeće. Rasvjeta parka biti će decentna, a park će biti kontroliran video nadzorom.

Uz park će biti uređen parkirališni prostor sa pristupnim površinama parku, a izgradio bi se i pješački most preko Miramarske ulice kao spoj sa Botaničkim vrtom. Pješački most biti će izveden kao čelični nosač sa podom od hrastovih platica i 2 m visokom staklenom ogradom od kaljenog i lameliranog stakla. Led rasvjeta biti će postavljena u visini rukohvata. Sa oba kraja mosta ugraditi će se vrata koja će omogućavati kontrolirano korištenje obzirom na specifičnost vremenske aktivnosti Botaničkog vrta.

Više o projektu može se proćitati ovdje. (zg-mag)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni