Zagreb dobiva još nadzornih kamera

Diljem grada postavit će se  dodatne nadzorne kamere, dok će se u svim gradskim četvrtima aktivirati vijeća za prevenciju kao tijela koja su najbliža građanima

Strategija urbane sigurnosti grada Zagreba bila je tema 5. sjednice Vijeća za prevenciju Grada Zagreba koju je u ponedjeljak sazvao njezin predsjednik gradonačelnik Milan Bandić.

Premda je zaključeno je da se „sigurnost u Zagrebu i dalje piše velikim slovima“, odlučeno je da je potrebno intenzivirati informiranje građana o postojanju Informativnog centra za prevenciju Policijske uprave Zagrebačke u Savskoj 34 gdje svatko može dobiti informacije i upute o tome kako se zaštititi, te koje mjere treba poduzeti za povećanje osobne sigurnosti. Uz to, diljem grada postavit će se  dodatne nadzorne kamere, dok će se u svim gradskim četvrtima aktivirati vijeća za prevenciju kao tijela koja su najbliža građanima.

Na sjednici je osnovana i radna skupina koja će multidisciplinarno razmotriti temu, te za sljedeću sjednicu izraditi Strategiju urbane sigurnosti grada koju Zagreb mora imati kao glavni grad članice NATO-a, odnosno države koja za nepunih šest mjeseci postaje punopravna članica EU.

Sjednici su, uz zamjenika predsjednika Vijeća, načelnika Policijske uprave zagrebačke Gorana Burušića i članova Vijeća ( predstavnici Grada Zagreba, Policijske uprave zagrebačke, Ministarstva pravosuđa, Državnog inspektorata, Centra za socijalnu skrb Zagreb, Gospodarske komore Zagreb i Obrtničke komore Zagreb), prisustvovali i predstavnici drugih ustanova i institucija koje se na direktan ili indirektan način bave sigurnošću u Gradu Zagrebu te najeminentniji stručnjaci iz toga područja. (zgm)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni