Zagreb dobiva “Aleju lipa”

Zagreb dobiva “Aleju lipa”

Na površini dužine 100 metara uz obje strane Ljubljanske avenije u petak, 18. svibnja je obavljena ogledna sadnja stabala lipa te sadnja ukrasnog grmlja u njenom središnjem pojasu.

Lokaciju je obišao i gradonačelnik Milan Bandić koji je najavio da će najesen započeti hortikulturno uređenje prometnice na potezu od Jankomirskog mosta do Ivanje Reke, na dijelovima gdje to infrastruktura dopušta. »Taj potez je dug 21 kilometar, a planiramo posaditi 4 000 lipa. Jedan dio, oko 30 posto, je već posađeno, ostatak ćemo posaditi u rujnu i listopadu. Ova prometnica će tako postati „Aleja lipa“«, najavio je gradonačelnik Bandić.

Tehnički direktor podružnice Zrinjevac Jure Leko je objasnio da Zrinjevac u svojim rasadnicima ima dovoljno lipa, odnosno 2,500 koje se na jesen trebaju posaditi. Naglasio je, također, da će srednji pojas prometnice biti ukrašen suručicom, biljkom koja dobro podnosi urbanu sredinu, automobilske plinove i visoke temperature i koja se koristi kao ukrasno grmlje zbog svojih bijelih cvjetova. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni