Zagreb dobio zračnu luku

Na Borongaju je sagrađena prva zračna luka sa svim potrebnim objektima za slijetanje i  uzlijetanje zrakoplova. Pista je sagrađena pokraj ranžirnog kolodvora na Borongaju. Niti dva tjedna kasnije uspostavljena je prva zračna linija Zagreb – Beograd

Na današnji dan:

972. – Dubrovčani su izabrali Svetog Vlaha za zaštitnika grada. Legenda kaže da je sveti Vlaho javio župniku da obavijesti Senat o namjeri Mlečana da zauzmu grad  i da se pripreme na obranu što su i učinili te je napad uspješno odbijen.

1809. – Rodio se njemački skladatelj Felix Mendelssohn autor uvertire San ljetne noći.

1924. – U Zagrebu je održana prva utakmica u Hrvatskoj u hokeju na ledu prema „kanadskim pravilima“, a odigrali su je HAŠK i Zagrebačko klizačko društvo.

1928. – Na Borongaju je sagrađena prva zračna luka sa svim potrebnim objektima za slijetanje i  uzlijetanje zrakoplova. Pista je sagrađena pokraj ranžirnog kolodvora na Borongaju. Niti dva tjedna kasnije uspostavljena je prva zračna linija Zagreb – Beograd, a uslijedilo je zračno povezivanje s Dubrovnikom, Splitom, Sarajevom, ali i inozemnim odredištima u Austriji, Češkoj, Mađarskoj i Italiji.

1956. – Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins i Johnny Cash zajedno su snimali u Sun Studios u Memphisu. Materijal četvorice glazbenih velikana objavljen je na albumu “Million Dollar Quartet”.