Zagreb dobio zabavnu turističku kartu za mlade putnike

Zagreb dobio zabavnu turističku kartu za mlade putnike

Riječ je o informativnom turističkom vodiču, pisanom kao zabavni priručnik sa savjetima lokalaca kako bi se mladima olakšao boravak i snalaženje u nekom gradu

U Bečkoj kavani Aida na Trgu bana Josipa Jelačića, u utorak je predstavljena USE-IT karta Zagreba, koja stranim i domaćim posjetiteljima na zanimljiv način olakšava snalaženje za vrijeme boravka u Zagrebu, pružajući uvid u grad kakav imaju samo Zagrepčani.

„Cilj je mladim ljudima na inovativan način prikazati zagrebačke znamenitosti koje se u pravilu ne nalaze u klasičnoj turističkoj ponudi grada“, istaknuo je Sven Darrer iz tvrtke koja je zaslužna za izradu informativno-zabavnog vodiča, rekavši kako se nada da će se svi gosti prilikom posjete hrvatskoj metropoli osjećati kao u vlastitom domu.

 Riječ je o informativnom turističkom vodiču, pisanom kao zabavni priručnik sa savjetima lokalaca kako bi se mladima olakšao boravak i snalaženje u nekom gradu.

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld izrazila je zadovoljstvo činjenicom kako se Zagreb pridružio nizu od 55 europskih gradova koje koriste USE-IT vodiče, napomenuvši kako će ljudi koji tek namjeravaju posjetiti Zagreb u svome gradu moći pronaći sve informacije prije puta.

 Vodiči se distribuiraju u lokalnim i inozemnim hostelima, turističkim info centrima, info pultovima organizacije USE-IT u cijeloj Europi, na mjestima okupljanja mladih itd.

Pročelnica Gradskog ureda za Gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić pohvalila je izniman rad Turističke zajednice kao i ovu obrtničku inicijativu, koja je samo jedna u nizu sličnih projekata koji obogaćuju turističku ponudu Zagreba kao sve popularnijeg odredišta na turističkoj karti Europe i svijeta. (zagreb.hr/I.C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni