Zagreb dobio prvi hrvatski sveazijski restoran

Zagreb dobio prvi hrvatski sveazijski restoran

(Vlasnica restorana Tong Chen)

Gastronomski novitet sveazijskog restorana su večere koje su svojevrsni kulinarski šou, a svaki će gost moći za svoju à la carte večeru odabrati svježu hranu i složiti svoju kombinaciju koju će mu kuhar odmah i pripremiti

U zagrebačkom Green Gold centru danas je otvoren Asia Gold restoran, prvi hrvatski sveazijski restoran. Nova gastronomska oaza nudi više od 50 različitih azijskh jela.

Zagrepčani i posjetitelji Zagreba u ugodnom ambijentu moći će osim kineskih kušati najbolje tajlandske, japanske, korejske i mongolske specijalitete. Među poznatim specijalitetima su primjerice sushi, pekinška patka, razna jela od povrća te slastice poput ukusnog kineskog pohanog sladoleda.

Gastronomski novitet sveazijskog restorana su večere koje su svojevrsni kulinarski šou, a svaki će gost moći za svoju à la carte večeru odabrati svježu hranu i složiti svoju gastronomsku dalekoistočnu kombinaciju koju će mu kuhar odmah na roštilju i pripremiti.

„Azijska kuhinja je popularna u cijelom svijetu. Restoran ovakvog koncepta sam odlučila otvoriti kako bi i Zagrepčani na jednom mjestu mogli kušati poznate azijske specijalitete”, otkrila nam je Tong Chen, vlasnica restorana Asia Gold.

Naglasila je da u Zagrebu na nekoliko lokacija već ima kineske restorane koji su dobro posjećeni.

“Hrvati vole kinesku hranu”

„Hrvati vole kinesku hranu te očekujem da će im se u ovom restoranu svidjeti specijaliteti drugih azijskih zemalja”, kaže.

Spomenula je da će restoran za goste biti otvoren svakoga dana od 11 do 22 sata, a u njegovim prostorima će se uz poslovne večere organizirati i razne svečanosti poput primjerice rođendana.

„Već 30 godina živim u Hrvatskoj i sama sam ljubiteljica dobre hrane. Najviše mi se sviđaju neki hrvatski riblji specijaliteti ,ali i čevapćiči”, rekla nam je simpatična Chen. Dodala je da Kinezi i Hrvati slično i pripremaju hranu, samo što stavljaju različite začine.

Osim što voli hrvatsku hranu velika je zaljubljenica u Hrvatsku i Zagreb, gdje živi s djecom i suprugom, također Kinezom. Naglasila je kako joj nije bilo teško prilagoditi se životu u Hrvatskoj, jer se tijekom svog odrastanja u Beču prilagodila europskom načinu života. Iako je u početku hrvatski jezik bio problem, uporna žena s jasnim ciljem u životu ga je uspješno svladala.

„U Hrvatskoj mi se najviše sviđaju ljudi. Ljubazni su, a i klima je dobra. Također, Hrvatska je puna prirodnih ljepota, a Zagreb nije velik kao drugi europski gradovi, ali je bogat po svojoj kulturi i ugodan za život”, ustvrdila je Chen.

Zaključila je da u ovom gradu vidi daljnju budućnost sa svojom obitelji.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni