Zagreb dobio prvi bankomat koji isplaćuje eure

Zagreb dobio prvi bankomat koji isplaćuje eure

Zagrebačka banka (Zaba) uvela je novu uslugu isplate gotovine na bankomatu u valuti EUR debitnim karticama Zagrebačke banke, koja će omogućiti klijentima da bez čekanja u poslovnici, na jednostavan način i kada im odgovara, od 0 do 24h, provedu transakciju isplate u vrlo kratkom vremenu, priopćeno je danas iz Banke.

Usluga je dostupna na posebnom bankomatu 24-satne zone na Trgu bana J. Jelačića u Zagrebu, a uskoro se očekuje i na pojedinim lokacijama u Rijeci, Sesvetama, Splitu te Novoj Gradišci.

Isplate do najviše 500 eura dnevno mogu se provoditi sa svih kunskih i deviznih transakcijskih računa građana (putem Maestro ili Visa Electron International kartica Zabe). Do 31. ožujka 2015. ova će usluga biti besplatna, nakon čega će naknada za podizanje novca na »EUR« bankomatu iznositi 5 kuna po transakciji. Zaba je omogućila svim svojim klijentima da, ako im je potrebno, zatraže dostavu novog PIN-a po Visa Electron International kartici bez naknade.

„Isplata gotovine u stranoj valuti spada među najčešće transakcije koje se provode u našim poslovnicama, od čega je 90 % takvih isplata upravo u eurima. Česta putovanja u susjedne zemlje te u zemlje članice EU-a posebno se primjećuju kod mlađih klijenata kojima je zbog njihovog ritma života važno da im novac s bankovnih računa bude dostupan u EUR valuti odmah i sada, neovisno o radnom vremenu poslovnica i mjenjačnica“, izjavila je članica Uprave Zabe za građane – Dijana Hrastović u povodu uvođenja nove usluge. (zg-m)

Komentari su zatvoreni