Zagreb dobio europsku nagradu za mobilnost

Cilj izbora bilo je nagraditi lokalne vlasti za postignuća ostvarena u području osvješćivanja javnosti o održivim načinima prijevoza u gradskim sredinama te poticanja građana na kretanje i aktivne životne stilove

Prošlogodišnji program Europskoga tjedna mobilnosti Grada Zagreba, u kojemu je najzastupljeniji bio projekt PARKiranje, dobitnik je glavne nagrade za mobilnost (Mobility Award), dodijeljene na sinoćnjoj svečanosti održanoj u Bruxellesu.  Cilj izbora bilo je nagraditi lokalne vlasti za postignuća ostvarena u području osvješćivanja javnosti o održivim načinima prijevoza u gradskim sredinama te poticanja građana na kretanje i aktivne životne stilove kako bi se poboljšala opća kvaliteta života. Nagradu su primili predstavnici Grada Zagreba i agencije “EX-ALTO”, koja je u suradnji s tvrtkom “Coca-Cola HBC Hrvatska” provodila projekt PARKiranje.

Biciklisti_1

Ovako je bilo lani na Jarunu (foto: zagreb.hr)

Zagreb je nagradu osvojio u konkurenciji sa švedskim gradovima Gaevleom i Oestersundom, a u užemu izboru od deset gradova uz njih su bili i Budimpešta (Mađarska), Ljubljana (Slovenija), Krosno Odrzańskie (Poljska), Sofija (Bugarska), Larnaka (Cipar), Vitoria-Gasteiz (Španjolska) i León (Španjolska), izvijestila je sinoć agencija za komunikacijski menadžment “Media Val” .

Direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću “Coca-Cole HBC Hrvatska” Boška Trbojević izrazila je ponos što je projekt PARKiranje ocjenjivački sud prepoznao kao najkvalitetniji projekt prošlogodišnjega Europskog tjedna mobilnosti. Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna i potiče javnu svijest o poboljšanju kvalitete života stanovnika europskih gradova i tomu usmjerene aktivnosti. Projektom PARKiranje otvoren je prošlogodišnji Europski tjedan kretanja, a u dvodnevni program na zagrebačkome jezeru Bundeku s brojnim su se sportsko-rekreacijskim i zabavnim aktivnostima uključili mnogi građani.(hina / zg-mag)

Komentari su zatvoreni