Zagreb dobio brojač biciklističkog prometa

Zagreb dobio brojač biciklističkog prometa

U sklopu ovog projekta postavljen je novi brojač na križanju Vukovarske ulice i Trga Stjepana Radića, uz biciklističku stazu između zgrade Gradske uprave i dvorane Vatroslava Lisinskog.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je vožnjom na biciklu zajedno sa svojim suradnicima simbolično otvorio gradski projekt Sustavno brojenje biciklističkog prometa. Radi se o prvom projektu ovakve namjene u Zagrebu i Hrvatskoj.

U sklopu ovog projekta postavljen je novi brojač na križanju Vukovarske ulice i Trga Stjepana Radića, uz biciklističku stazu između zgrade Gradske uprave i dvorane Vatroslava Lisinskog. Na gornjem ekranu brojača prolaznici i biciklisti moći će vidjeti dnevne prolaske bicikla, a na okomitom ekranu godišnje prolaske.

„Grad Zagreb radi sve kako bi podigao standarde na razinu Danske ili Nizozemske. Svakim danom sve je više biciklista i to je razlog više da osiguramo prometnu infrastrukturu, širimo biciklističke staze i promoviramo zdrav način života”, rekao je gradonačelnik Bandić. S njim se složila i Darinka Jug iz Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, koja je naglasila kako biciklizam smanjuje zagađenje i gužve u prometu. „ Brojač služi i u promotivne i u edukativne svrhe te je početak sustavnog brojenja bicikala u gradu“, najavila je Jug. Do kraja lipnja planira se instalirati još dva prenosiva brojača u istočnom i zapadnom dijelu grada kako bi se promovirao biciklizam. Za ovaj će se projekt izdvojiti oko 190 000 kuna.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni