Zagreb dobio 111. gradsku osnovnu školu

Zagreb dobio 111. gradsku osnovnu školu

Otvorena OŠ Središće

Novoizgrađenu Osnovnu školu Središće u Ulici Savezne Republike Njemačke danas je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

»Prije tri godine je na mjestu na kojem danas otvaramo 111. gradsku osnovnu školu bila velika ledina«, istaknuo je gradonačelnik Bandić. »Znanje je nenadomjestivo i zato ulažemo u podizanje obrazovnog standarda građana Zagreba. Izgradnjom ove škole smo rasteretili osnovne škole Zapruđe i Ive Andrića, a koje su pohađala djeca iz Središća. U školu koja se prostire na 5.869 četvornih metara, a koja je izgrađena po europskim standardima uloženo je nešto manje od 70 milijuna kuna«, dodao je gradonačelnik.

Zahvalio je svima koji su sudjelovali u izgradnji škole kao i sugrađanima na iskazanu povjerenju i strpljenju te je za rujan ove godine gradonačelnik najavio otvorenje dječjeg vrtića koji se gradi tik uz školu.

U svojoj zahvali gradonačelniku i Gradu na izgradnji škole, ravnateljica Violeta Vragotuk je istaknula da će nova škola zasigurno podići razinu kvalitete života ne samo djece nego i njihovih roditelja i učitelja.

»S prvim danom nastave krećemo u rad puni entuzijazma sa 140 upisanih učenika i 20 zaposlenih učitelja, ali vjerujemo da će nas već sljedeće godine biti mnogo više. Škola će raditi u jednoj smjeni, a takva organizacija učenicima će omogućiti uključivanje u razne školske izvannastavne aktivnosti i programe. Kao ravnateljica istinski vjerujem da je škola pokretač mnogih procesa u svakoj zajednici jer je izvor mladenačke energije koja donosi novu živost u naselje«, izjavila je ravnateljica. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni