Zagreb darovao Budimpešti 14-metarski božićni bor

Zagreb darovao Budimpešti 14-metarski božićni bor

Bor visok 14 metara, okićen je simbolikom licitarskog srca u čak 300 božićnih kuglica te isto toliko stakalca te drvenih tradicijskih dječjih igračaka s područja Hrvatskog zagorja

Ususret nadolazećim božićnim i novogodišnjim blagdanima te kao potvrdu prijateljstva dvaju gradova, Grad Zagreb – Ured gradonačelnika i Turistička zajednica grada Zagreba, darovali su gradu Budimpešti veliki božićni bor koji se nalazi uz Károly trg. Nakon Beča, Rima i Berlina, zagrebačka božićna jelka zasjala u parku Gradske vijećnice u Budimpešti.

Bor visok 14 metara, okićen je simbolikom licitarskog srca u čak 300 božićnih kuglica te isto toliko stakalca te drvenih tradicijskih dječjih igračaka s područja Hrvatskog zagorja. Licitarsko srce kao prepoznatljivi hrvatski proizvod i suvenir grada Zagreba iskaz je dobrodošlice i ljubavi.

Simboličnim paljenjem lampica i prigodnim programom Folklornog ansambla „Turopolje“, u nedjelju 1. prosinca u 16:00 sati, gradonačelnik Zagreba, g. Milan Bandić, svečano je predao bor gradonačelniku Budimpešte, g. Istvánu Tarlósu, koji su ovim putem svim građankama i građanima Zagreba i Budimpešte poželjeli sretne i blagoslovljene predstojeće blagdane. Turistička zajednica grada Zagreba, podijelila je svim prisutnima licitarska srca, domaće kolače te promotivne materijale uz pozivnicu da posjete Zagreb u vrijeme Adventa.

„To je četvrta jelka koja se daje jednom od gradova prijatelja i nadam se da će ona dodatno rasplamsati plamen prijateljstva“, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, dok je gradonačelnik Budimpešte Istvan Tarlos zahvalio na drvcu, uključio rasvjetu na jelki i svima poželio sretne blagdane.
Uz bogati prigodni program, folklorni ansambl Turopolje predstavio je građanima Budimpešte dio hrvatskih božićnih melodija i običaja. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni