Zagreb Connect: Razvojnim tvrtkama dodijeljeno 500.000 kuna

Zagreb Connect: Razvojnim tvrtkama dodijeljeno 500.000 kuna

(Foto: zagreb.hr)

Sedma po redu konferencija Zagreb Connect i peto finale predakcelerakcijskog programa Startup Factory održani su danas u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER). Za pet najboljih timova pete Startup Factory generacije osigurano je 550.000 kuna bespovratnih sredstava koji su raspoređeni na način da su četiri tima osvojila po 100.000, a generalni pobjednik 150.000 kuna. Program se odvijao uživo, a gledatelji su ga pratili virtualno.

Startup Factory je prvi javno financirani predakceleracijski program koji su prije pet godina pokrenuli Grad Zagreb i ZICER kako bi pomogli mladim timovima i razvojnim tvrtkama da realiziraju svoje ideje i lansiraju ih na tržište. Do sada je program uspješno završilo 75 timova, a najboljima je za razvoj dodijeljeno više od 3,5 milijuna kuna. U petoj generaciji Startup Factoryja sudjelovalo je 18 timova.

Kroz Zagreb Connect razgovaralo se o izazovima tehnološkog transfera i tome kako je znanost postala neizostavni dio startup kulture. Bilo je riječi i o velikim uspjesima hrvatskih razvojnih tvrtki u ovim nesigurnim vremenima.

Najboljim na Zagreb Connectu je proglašen tim Oil Gels – tim znanstvenika s Instituta Ruđer Bošković koji je razvio gelatore tekućih ulja. Time unose revoluciju u prehrambenu, farmaceutsku i kozmetičku industriju.

Razvojni tim koji je osvojio 150.000 kuna je:

  • Oil Gels – transformacija prehrambenih, kozmetičkih i farmaceutskih proizvoda pomoću gelatora jestivih ulja i vode u stvaranju zdravijih i kvalitetnijih proizvoda za ljudsko zdravlje.

Razvojni timovi koji su osvojili po 100.000 kuna su:

  • Iron Bull Tanks – tvrtka za razvoj daljinski upravljanih replika legendarnih tenkova svjetske povijesti s operacijskim sposobnostima stvarnih tenkova, u svrhu uprizorenja tenkovskih borbi. U posebno razvijenim Iron Bull igraonicama igrači koriste razne taktike i tenkovske manevre kako bi nadigrali svoje neprijatelje, pronašli njihove slabe točke i sveli životne bodove na nulu.
  • Museit – online platforma koja povezuje ljude u glazbenoj industriji i one koji žele biti dio nje. To je mjesto na kojem oni mogu kupovati/prodavati i razmjenjivati svoje tekstove, kompozicije i vokalne izvedbe, na transparentan i pravno reguliran način. Također, platforma omogućuje glazbene izazove koje mogu pokretati korisnici poslovni subjekti (pjesme za reklame brandova, glazba za igrice itd.)
  • SeaCras – startup specijaliziran za obradu satelitskih podataka i usluge monitoringa kvalitete mora i kopnenih voda.
  • Sportreact – IoT sportsko-uređaj za razvoj reakcija i testiranje sposobnosti.

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni