Zagreb Connect okupio mlade poduzetnike

Zagreb Connect okupio mlade poduzetnike

Prvog dana je organizirana vrlo uspješna radionica Bootcamp gdje su mladi poduzetnici imali prigodu zajedno s poznatim domaćim i inozemnim mentorima raditi na prezentacijskim vještinama koje su pokazuju danas na pitch natjecanju

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma otvorio Zagreb Connect, međunarodnu startup konferenciju koju drugu godinu za redom organizira Grad Zagreb u suradnji s Veleposlanstvom Države Izrael u Hrvatskoj, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG – BICRO) i Zagrebačkim velesajmom.

Cilj konferencije spojiti startup tvrtke i njihove poslovne ideje s potencijalnim investitorima, ulagačkim institucijama i poslovnim anđelima.

Govoreći o konferenciji i njenom značenju, gradonačelnik Bandić izdvojio je upravo nove tehnologije i inovativna rješenja kao put za uspjeh na modernom i dinamičnom tržištu. Naglasio da Zagreb predstavlja trećinu ukupnog poduzetničkog sadržaja Hrvatske, a s prostorima za rad koji će biti pripremljeni za startupove te uz druge vidove potpora mladim i ambicioznim ljudima cilj je postati i Europsko središte za razvoj novih inovacija:

„Želja nam je da Zagreb postane ne samo domaća destinacija za startup tvrtke i nova rješenja u visokoj tehnologiji, nego i Europska destinacija za razvoj tehnoloških inovacija. Na velesajmu ćemo urediti paviljon i 7,000 kvadrata pretvoriti u kvalitetan radni prostor za startup firme kao mjesto gdje će ti mladi ambiciozni ljudi razvijati ideje i gdje će moći stati na noge. Cilj je stvoriti zemlju u kojoj će se dobre ideje probijati do svjetskih kupaca, zemlju u kojoj će mladi imati čvrstu potporu u poduzetničkim pothvatima i u kojoj će ostvarivati svoje ciljeve“, rekao je gradonačelnik.

„Izuzetno sam ponosan što smo omogućili našim inovativnim mladim poduzetnicima predstavljanje svojih ideje pred međunarodnim investitorima. HAMAG-BICRO uz različite programe poticanja startup-ova i otvaranjem fonda rizičnog kapitala uvelike pridonosi razvoju povoljnog poduzetničkog okruženja. Primjer istog je upravo ovakvo događanje koje je prošle godine iznjedrilo više uspješnih projekata, među kojima je i prošlogodišnji pobjednik Mash.me. Stoga me veseli upoznavanje s novim talentiranim mladim timovima i neka pobjedi najbolji“,istaknuo je Darko Liović, predsjednik Uprave HAMAG – BICRO.

Domaći i inozemni mentori

Kao i prošle godine, Zagreb Connect podijeljen je na dva dana. Prvog dana je organizirana vrlo uspješna radionica Bootcamp gdje su mladi poduzetnici imali prigodu zajedno s poznatim domaćim i inozemnim mentorima raditi na prezentacijskim vještinama koje su pokazuju danas na pitch natjecanju.

Prva nagrada iznosi 50 tisuća kuna, druga 30, a treća 25 tisuća kuna. Uz brojna iznenađenja, najsretnije očekuje i posebna nagrada Grada Zagreba: 20 tisuća kuna i jednogodišnji besplatni program inkubacije.

Ove godine, u borbu za osvajanje 125 tisuća kuna sudjeluje 15 finalista: Adopto, Amodo, Connected Analytics, Canelio, GamingBattleGround, Liana, Mogy, MORSKA VIDRA d.o.o., Nautical Booking, SailRouter, Smart Lumies, STEMI – Learning by Creating, TeamPlayers, Tourgent, VIDEOREHA i Vision.

Uz pitch natjecanje, sudionici će imati priliku upoznati se s načinom poslovanja u Hrvatskoj, saznati kako odabrati odgovarajućeg ulagača i poslovnog anđela, kako okupiti uspješan startup tim, kako iz startup-a izgraditi milijun dolara vrijednu tvrtku te koje greške izbjeći prilikom komercijalizacije. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni