Zagreb će u srpnju biti domaćin stolnoteniskog EP-a za juniore i kadete

Zagreb će u srpnju biti domaćin stolnoteniskog EP-a za juniore i kadete

Na Europskom juniorskom prvenstvu EYC, koje će od 7. do 17. srpnja održati u Domu sportova sudjelovat će preko tisuću najboljih stolnotenisačica i stolnotenisača iz 50-tak država staroga kontinenta

U povodu Europskog prvenstva za juniore i kadete EYC, koje se u srpnju ove godine održava u zagrebačkom Domu sportova, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u srijedu u Gradskoj upravi glavnog tajnika Europskog stolnoteniskog saveza (ETTU) Richarda Scrutona i delegaciju Hrvatskog stolnoteniskog saveza (HSTS), predvođenu predsjednikom Zlatkom Pospišem.

Riječ je o velikom događanju koji će iznova potvrditi Zagreb kao europsku sportsku metropolu

Gradonačelnik Bandić je istaknuo kako bi volio da glavni pokrovitelj natjecanja bude predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, ali ako ona to ne bude u mogućnosti, on će preuzeti tu funkciju.

U izjavama nakon sastanka predsjednik HSTS-a Zlatko Pospiš izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim pripremama za ovaj iznimno značajan sportski događaj. Grad Zagreb na čelu s gradonačelnikom Bandićem kontinuirano podupire rad našega Saveza i izuzetno smo sretni što će se ta suradnja nastaviti, rekao je Pospiš naglasivši kako je riječ o velikom događanju koji će iznova potvrditi Zagreb kao europsku sportsku metropolu. Podvukao je da je organizacija ovog turnira veliki ispit za Savez koji će se kandidirati i za organiziranje nadolazećeg seniorskog Europskog prvenstva 2019. godine.

Tajnik ETTU-a Richard Scruton istaknuo je da s velikim iščekivanjem, nakon juniorskog prvenstva održanog u Zagrebu 1975., očekuje povratak stolnog tenisa u glavni grad. »Siguran sam kako će naši domaćini osigurati savršene uvjete za održavanje turnira kako bi ljubiteljima sporta predstavili ono najbolje što stolni tenis može ponuditi«, zaključio je.

Na Europskom juniorskom prvenstvu EYC, koje će od 7. do 17. srpnja održati u Domu sportova sudjelovat će preko tisuću najboljih stolnotenisačica i stolnotenisača iz 50-tak država staroga kontinenta.

Upravo u povodu tog velikog događaja za stolnotenisku obitelj u Zagreb je u inspekciju je stigao glavni tajnik Europskog stolnoteniskog saveza (ETTU) Richard Scruton i zamjenik predsjednika ETTU-a Ivo Goran Munivrana. Na prijemu kod gradonačelika bili su uz i direktor HSTS-a Renato Čengić, član IO-a HSTS-a Herman Vukušić i Dragutin Šurbek ispred Zagrebačkog sportskog saveza.

ETTU delegacija je još u srijedu obišla hotele u kojima će biti smješteni natjecatelji te dvorane u kojima će se igrati. U četvrtak će delegacija posjetiti Hrvatski olimpijski odbor. (zg-magazin / zagreb.hr)