Zagreb će sufinancirati obnovu 11 kuća u Sisačko-moslavačkoj županiji

Zagreb će sufinancirati obnovu 11 kuća u Sisačko-moslavačkoj županiji

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić donio je Zaključak o korištenju sredstava proračunske zalihe u iznosu od 3,3 milijuna kuna za pomoć stradalima u potresu na području Sisačko-moslavačke županije.

Novac će se iskoristiti za financiranje sanacije štete na 11 obiteljskih kuća oštećenih ili srušenih u razornom potresu u prosincu prošle godine.

»Ovom humanitarnom i prijateljskom gestom Grad Zagreb pomaže pogođene gradove Petrinju, Glinu, Sisak i Hrvatsku Kostajnicu te općine Lekenik, Sunju, Donje Kukuruzare, Majur, Dvor, Topusko i Gvozd. Svatko od njih primit će financijsku pomoć u iznosu od 300.000 kuna za sanaciju šteta uzrokovanih potresom. Suosjećamo s našim prijateljima jer smo nažalost i sami prošli sve to«, poručio je gradonačelnik.

Dodao je kako je »moralna obveza« glavnog grada Republike Hrvatske pomoći gradovima, općinama i naseljima stradalima u Domovinskome ratu kao i pogođenima elementarnim nepogodama.

Iz Gradske uprave podsjećaju da je gradonačelnik Bandić sa suradnicima i osobno posjetio stradala područja te da su zagrebačke gradske službe promptno upućene na potresom razoreno područje Sisačko-moslavačke županije. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni