Zagreb će nagodinu biti partner projekta “Međunarodni marš živih”

Zagreb će nagodinu biti partner projekta “Međunarodni marš živih”

»Ideja je posjetiti koncentracijski logor i mjesta istrebljenja Židova te povesti mlade ljude kako bi vidjeli gdje su se dogodili strašni zločini«, objasnio je veleposlanik Mor

Izvršni direktor projekta Međunarodni marš živih Aharon Tamir te izvanredni i opunomoćeni veleposlanik države Izrael u Republici Hrvatskoj Ilan Mor jučer su bili u posjetili Gradsku upravu, gdje ih je primio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.

Posebna viša savjetnica gradonačelnika Nataša Jovičić je nakon sastanka rekla da će Grad Zagreb sljedeće godine biti jedan od partnera u projektu.

Direktor Tamir je pobliže predstavio koncept događanja marša – edukativnog programa u kojem sudjeluju brojna izaslanstva iz cijelog svijeta, a organizira se već tridesetak godina zaredom. Istaknuo je da mu je cilj da se u njega uključi što više preživjelih. Oni smatraju da je sudjelovanje u projektu njihova misija, dok educiranje djece i mladih o tome što se dogodilo smatraju svojom svetom dužnošću.

»Ideja je posjetiti koncentracijski logor i mjesta istrebljenja Židova te povesti mlade ljude kako bi vidjeli gdje su se dogodili strašni zločini«, objasnio je veleposlanik Mor i napomenuo da marš obuhvaća trokilometarsku stazu od Auschwitza do Birkenaua. »Država Izrael je vezana za projekt te njime želimo pokazati da smo nakon svih strahota uspjeli osnovati državu – jedinu demokratsku na Bliskome istoku«, dodao je.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni