Zagreb će nabaviti potražne pse

Zagreb će nabaviti potražne pse

»Imamo 700 obučenih pripadnika za izvlačenje i spašavanje iz ruševina, a ono što nam nedostaje, a pokušat ćemo u dogledno vrijeme nabaviti su potražni psi«, rekao je pročelnik Kalinić

Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba održao je u subotu četvrtu po redu vježbu Civilne zaštite pod nazivom Zagreb-zapad 2017. s ciljem unapređenja koordinacije postupanja operativnih snaga civilne zaštite i hitnih službi u slučaju potresa na području Zagreba. Pokazni dio vježbe za građane i predstavnike medija održan je na parkiralištu Robnih terminala na Jankomiru.

U vježbi su sudjelovale postrojbe civilne zaštite specijalističke i opće namjene Grada Zagreba (gradske četvrti Črnomerec, Trešnjevka sjever, Podsused – Vrapče, Stenjevec), Ministarstvo unutarnjih poslova – Policijska uprava zagrebačka, Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, Vatrogasna zajednica Grada Zagreba, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, Zagrebački radio-amaterski savez te udruge za obuku potražnih pasa KOSSP i HUOPP.

Smotru sudionika vježbe obavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

»Ono što želimo pokazati je da smo spremni i možemo intervenirati u bilo kojem trenutku«, rekao je pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić. »U ovom trenutku imamo 700 obučenih pripadnika za izvlačenje i spašavanje iz ruševina, a ono što nam nedostaje, a pokušat ćemo u dogledno vrijeme nabaviti su potražni psi. Ovo nam je četvrta vježba ove godine u Zagrebu i spremni smo pomoći bilo kome izvan Zagreba, budući da imamo odgovarajuću opremu za spašavanje koja je složena po kontejnerima, a koja se helikopterima može prebaciti«, dodao je pročelnik. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni