Zagreb bi mogao biti domaćin SP-a u skvošu

Zagreb bi mogao biti domaćin SP-a u skvošu

»Drago nam je da možemo pružiti podršku Hrvatskoj i nadamo se da ćete kroz nekoliko godina biti domaćini kako europskom tako i svjetskom skvoš prvenstvu uz podršku Olimpijskog odbora«, rekao je direktor svjetske squash federacije Andrew Shelley

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima jutros je u Gradskoj upravi primio predstavnike Hrvatskoga squash saveza predvođene predsjednikom Vedranom Režićem, koji su došli u društvu svjetske prvakinje Nicole David iz Malezije, najuspješnijega španjolskog igrača Borje Golana i izvršnog direktora svjetske skvoš federacije Andrewa Shelleya.

»U sklopu promocije squasha u Zagrebu i Hrvatskoj, naši gosti iz svjetske skvoš federacije su došli kako bi podržali i približili građanima ovaj sport koji ima veliki potencijal i vjerujemo da će 2020. postati olimpijski sport,« rekao je predsjednik Vedran Režić. Zahvalivši gradonačelniku i Zagrebačkomu športskomu savezu na pomoći oko promicanja sporta, predsjednik Režić je istaknuo kako se Zagreb želi kandidirati 2017. za domaćina Europskoga individualnog prvenstva.

Zaželjevši gostima dobrodošlicu, gradonačelnik Bandić je naglasio kako mu je drago da promoviraju upravo ovaj sport i da je Grad spreman za organizaciju bilo kojeg turnira kada je skvoš u pitanju.

»Jedanput godišnje se trudimo dovesti top squash igrače u zemlju koja ima potencijal za ovaj sport, a Hrvatska ga zasigurno ima«, rekao je direktor svjetske skvoš federacije Andrew Shelley. »Drago nam je da možemo pružiti podršku Hrvatskoj i nadamo se da ćete kroz nekoliko godina biti domaćini kako europskom tako i svjetskom skvoš prvenstvu uz podršku Olimpijskog odbora«, dodao je. (zagreb.hr / zg-magazin.com.hr)