Zagreb Advent Run: U kostimima trče za dijabetičare

Zagreb Advent Run: U kostimima trče za dijabetičare

Gotovo 3000 trkača kostimiranih u vilenjake, sobove, Djedove Božićnjake i druge likove iz mašte sudjelovat će u nedjelju, 16. prosinca u međunarodnoj utrci Zagreb Advent Run. Utrka je privukla natjecatelje iz 29 zemalja i započinje 16. prosinca u 10 sati u Ulici Isidora Kršnjavog, ispred hotela The Westin, gdje će ujedno biti i cilj.

Natjecatelji će trčati ili hodati (nordijsko hodnje) trasom dužine 5 ili 10 km prolazeći atraktivnim zagrebačkim lokacijama poput Trga bana J. Jelačića, Ilicom te Zrinjevcem. Stoga je ova utrka ima i turističko-promotivnu svrhu. Najbolji i najkreativniji kostimi bit će nagrađeni, a svi sudionici utrke nosit će posebno dizajnirane kapice Djeda Božićnjaka u plavoj boji kojom se obilježava borba protiv dijabetesa, ali i službenoj boji grada Zagreba.

Utrka je jedini sportski događaj zagrebačkog Adventa, a za sudjelovanjem u njoj potrebno je ponijeti dobru volju te najluđi kostim. Dodatna posebnost ove utrke je njezin humanitarni karakter koji je ove godine posvećen podizanju razine svijesti o dobrobiti tjelesne aktivnosti za oboljele od dijabetesa, pa će i dio novaca od kotizacija biti doniran Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga.

Organizatori utrke su tvrtka Run Croatia i Millenium promocija, a suorganizator je Grad Zagreb.

Zbog provođenja mjera osiguranja na dan utrke, 16. prosinca, doći će do izmjena regulacije prometa užeg gradskog središta. Promet će se zatvoriti u prijepodnevnim satima središnjim dijelom grada kojim utrka prolazi: Ulica Isidora Kršnjavog – Žerjavićeva – Petrinjska – Đorđićeva – Zrinjevac – Praška – Trg bana Josipa Jeelačića – Ilica, Krajiška – Kordunska – Klaićeva – Primorska – Deželića – Kačićeva – Kršnjavog.

Trasa utrke (kliknite za uvećanje)

Organizatori utrke unaprijed se ispričavaju građanima zbog mogućih neugodnosti koje će prouzročiti ovakav prometni raspored, ali ih podsjećaju da imaju na umu da se trči za humanitarni cilj. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni