Zadobili teške ozlijede spuštajući se na strunjači niz Crveni spust

Zadobili teške ozlijede spuštajući se na strunjači niz Crveni spust

(Foto: HGSS)

Dvojica 18-godišnjaka teško su ozlijeđeni na Božić na Sljemenu. Četvorica mladića, od kojih je jedan maloljetan, odlučili su se 20-ak minuta prije ponoći spustiti Crvenim spustom i to na strunjači. Zbog velike brzine dvojica su skočila sa strunjače. Nakon dojave spasilačke ekipe Hrvatske gorske službe spašavanja krenule su u akciju koju je otežavala ledena kiša i gusta magla. Dvojica ozlijeđenih mladića pronađena su s teškim ozljedama, jednom je slomljena kralježnica, javlja HRT.

Oni su stradali sanjkajući se na zaštitnoj strunjači kojom se oblažu stupovi i prepreke na skijaškoj stazi kako bi se zaštitili skijaši. Kako se radi o strunjači koja je obložena ceradnim platnom ona u dodiru sa zaleđenom podlogom gotovo da i nema trenje te je njome moguće razviti strahovito veliku brzinu.

»U petak, 25. prosinca, oko 23.40 na području Sljemena trojica 18-godišnjaka i jedna maloljetna osoba spuštali su se skijaškom stazom na zaštitnoj strunjači. Zbog velike brzine kretanja dvije su osobe skočile sa strunjače, dok su se dva 18-godišnjaka nastavila nekontrolirano kretati na strunjači stazom i naletjela na čvrstu prepreku«, navodi se u jučerašnjoj objavi HGSS-a.

Dvojica stradalih nastavila su se kretati te su velikom brzinom uletjela u šumarak u kojem se nalaze i razvodni ormari skijališta te su se zaustavili udarivši u tvrdu prepreku.

Liječnička pomoć 18-godišnjacima pružena je u Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj te Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice u Vinogradskoj ulici.

Mladić zaprimljen u Klinici za traumatologiju zadobio je težu traumu kralježnice te je podvrgnut kirurškom zahvatu. Mladić u Klinici za neurokirurgiju KBC-a Sestre milosrdnice zadobio je traumu te blaže kontuzije mozga te je podvrgnut konzervativnom liječenju. Oboje su izvan životne opasnosti. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni