“Zabranjeno pušenje” u Zagrebu obilježava 30 godina djelovanja

“Zabranjeno pušenje” u Zagrebu obilježava 30 godina djelovanja

Zabranjeno pušenje održat će 22. ožujka koncert u Velikom pogonu Tvornice kulture kojim će promovirati novi album “Radovi na cesti” i obilježiti 30 godina djelovanja grupe.

Krajem 1983. godine skupina klinaca koji su zajedno išli u sarajevsku II gimnaziju i dijelili istu ulicu, danas već legendarnu Ulicu Fuada Midžića u kvartu Koševo, započela je snimanje svog prvog albuma. Tada nitko nije mogao pretpostaviti da će taj album postati jedan od antologijskih albuma kad je riječ o ex-YU sceni. Riječ je, naravno, o albumu “Das ist Walter” grupe Zabranjeno pušenje. Tri desetljeća kasnije Pušenje objavljuje svoj deseti studijski album pod nazivom “Radovi na cesti”, a odličan prijem prva dva singla – “Boško i Admira” i “Ti voliš sapunice” – potvrdili su da su i dalje jedan od nezaobilaznih bendova regionalne scene.

Album “Radovi na cesti” moguće je besplatno preuzeti na službenoj web stranici grupe.

Kao uvod u koncert u Tvornici kulture je postavljana izložba “Novi primitivizam za početnike” koja je do sada obišla mnoge gradove u regiji. Izložba broji više od 100 eksponata. Među njima tranzistor babe Atifa, volan autobusa koji su provozali Pišonja i Žuga, Amilin kućni ogrtač, portret doktora Džemidžića, prvu gitaru Seje Sexona i još mnogo toga.

Izložba će biti postavljena do dana koncerta i ulaz na istu je slobodan.

Ulaznice koštaju 70 kuna, a na dan koncerta 90 kuna. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni