Zaboravite na kupanje na Velikom i Malom jezeru te Otoku Univerzijade

Zaboravite na kupanje na Velikom i Malom jezeru te Otoku Univerzijade

Stručnjaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” predlažu odmuljivanje dna jezera

Voda u Velikom jezeru, Malom jezeru i oko Otoka Univerzijade nje zadovoljavajuća za kupanje ove sezone na Jarunu, rečeno je na današnjem nastavku 11. sjednice Gradske skupštine tijekom rasprave oko Prijedloga odluke o utvrđivanju lokacija za kupanje i trajanja kupališne sezone u 2018..

Kako je rečeno na sjednici, analiza vode na Jarunu pokazala je da voda na spomenute tri lokacije nije pogodna za kupanje u nadolazećoj kupališnoj sezoni koja počinje 1. lipnja i traje do 15. rujna.

Što se pak ostalih plaža na spomenutom jezeru, ali i Bundeku voda je dobra te su plaže pogodne za kupanje.

Saša Molan iz Kluba gradskih zastupnika SDP-a je predložio da se napravi analiza zelenih i vodenih površina SRC-a Jarun kako bi se vidjelo što se može učiniti i koliko je potrebno uložiti kako bi mu se vratio stari sjaj i ugled. »Trebali bismo dobiti kvalitetnu uslugu na razini kakva treba biti«, prokomentirao je Molan.

Najavio je da će on biti suzdržan pri glasovanju. Sa suprotne strane oglasio se HDZ-ov gradski zastupnik Mislav Herman. On je rekao su iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” uzorkovali vodu i predložili odmuljivanje dna jezera. Smatra da su glavni izvori onečišćenja otpadne vode, životinje i veći broj kupača.

Prijedlog je usvojen većinom glasova gradskih zastupnika.

M. Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni