Za županijsku kulturu 2,1 milijuna kuna

Za županijsku kulturu 2,1 milijuna kuna

Zagrebačka županija izdvojit će 2.110.200 kuna za programe u kulturi u 2015. godini. Temeljem javnog natječaja, dodijelit će se 868.500 kuna za financiranje manifestacija u kulturi, 289.500 kuna za knjižničnu djelatnost, 243.000 kuna za izdavačku djelatnost, muzejsko-galerijska djelatnost financirat će se sa 434.200 kuna, dok je za amaterizam osigurano 275.500 kuna, priopćeno je danas iz Ureda župana..

Ukupno su zaprimljena 532 zahtjeva, a prednost pri odabiru programa imali su prijavitelji koji svojim programima postižu zapažene rezultate u zemlji i inozemstvu, kao i izdavački programi lokalnih izdanja te kulturne manifestacije od županijskog značaja. Također, ove godine Zagrebačka županija dodijelila je financijska sredstva i novoosnovanoj knjižnici u Općini Mariji Gorici za nabavu knjiga i informatičke opreme. (zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t