Za “veliku djecu”: LEGO-va Lancia Stratos

Za “veliku djecu”: LEGO-va Lancia Stratos

Ova minijatura vrlo je napredno napravljena – ima neovisan prednji ovjes, a za pogon i upravljanje zadužena su dva elektromotora.  Zahvaljujući dvjema snažnim punjivim litij-polimerskim baterijama, elektromotori dobivaju dosta snage

Zaljubljenicima u autosport i automobile uglavnom je dobro poznato kakav je automobil »lancia stratos HF«, s obzirom na njegove natjecateljske uspjehe. Mali podsjetnik: automobil je triput osvajao Svjetsko prvenstvo u reliju, i to zaredom – 1974., 1975. i 1976. godine. Mnogi će se složiti da je riječ o jednom od najupečatljivijih automobila koji su se utrkivali izvan asfalta.

Kako ova relijaška ikona još i danas broj velik broj zaljubljenika, a malo si tko može kupiti pravi primjerak, danski proizvođač kockica LEGO ponudio je svoju izvedbu koja teži nešto manje od pola kilograma. Ova minijatura vrlo je napredno napravljena – ima neovisan prednji ovjes, a za pogon i upravljanje zadužena su dva elektromotora kojima se upravlja uz pomoć daljinskog upravljača. Zahvaljujući dvjema snažnim punjivim litij-polimerskim baterijama, elektromotori dobivaju dosta snage, pa je i ova minijatura »lancie stratos« prilično brza za ono što predstavlja. Baš kao i njezina starija i veće »sestra«.

Evo kako mala »lancia« juri po zavojima i makadamu:

(B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni