Za uređenje Parka Kate Šoljić 3,3 ,milijuna kuna

Za uređenje Parka Kate Šoljić 3,3 ,milijuna kuna

Intimniji dio parka imat će nadstrešnice i klupe, a sa strane Selske Park će biti omeđen kestenima

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin otvorila je u ponedjeljak radove na izgradnji Parka Kate Šoljić na križanju Selske i Baštijanove ulice.

»Na radost djece i građana ovog dijela grada, danas započinju radovi na izgradnji i uređenju parka koji nosi ime Kate Šoljić. junakinje i žrtve koja je u Domovinskom ratu izgubila četvoricu sinova. Vrijednost investicije je 3.300.000 kuna, a radovi će trajati četiri mjeseca«, rekla je zamjenica Kusin, istaknuvši kako će se park sastojati od dva dijela –dječjeg igrališta koje će biti prilagođeno i djeci s invaliditetom, te dijela za druženje.

Oko dječjeg igrališta sa sjeverne i istočne strane izgradit će se tribine. Intimniji dio parka imat će nadstrešnice i klupe, a sa strane Selske Park će biti omeđen kestenima, pojasnio je pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Damir Đerzić dodavši kako će park imati i dvije fontane s vodom za piće.

Zadovoljstvo početkom radova izrazio je i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Trešnjevka sjever Ivan Butorac: »Naš kvart ima puno mladih obitelji s djecom i napokon ćemo dobiti reprezentativan park kakav zaslužujemo«. (zagreb.hr)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t