Za trajanja radova stanari i trgovci u u Radićevoj oslobođeni komunalnih naknada i najamnina

Za trajanja radova stanari i trgovci u u Radićevoj oslobođeni komunalnih naknada i najamnina

Pripremni radovi na 8,5 milijuna kuna vrijednoj obnovi Radićeve započinju danas, najavio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić prilikom obilaska lokacije, zamolivši stanare i trgovce da imaju razumijevanja i strpljenja, kako bi jedna od najstarijih i najljepših zagrebačkih ulica jesen dočekala u novom ruhu.

Istaknuvši da je obnova Radićeve zaista neophodna, gradonačelnik je dodao kako će sljedećih pet do šest mjeseci, koliko je očekivano trajanje radova, najviše razumijevanja trebati pokazati stanari i trgovci. Njima će Grad pomoći tako što će ih osloboditi komunalne naknade i najamnine, bez obzira bili oni u privatnim prostorima ili u najmu, rekao je gradonačelnik zamolivši sve izvođače radova da radove naprave najkvalitetnije što mogu, na razini Tkalčićeve, Kurelčeve i Stare Vlaške.

Kako je najavila voditeljica projekta rekonstrukcije Radićeve ulice Dunja Žmikić iz Gradskog ureda za prostorno uređenje izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i prome do Uskrsa će biti gotovi pripremni radovi – polaganje privremenog vodovoda, ispiranje, analiza vode i stavljanje u funkciju privremenih priključaka da bi se osigurala nesmetana opskrba vodom za vrijeme odvijanja radova.Od travnja se očekuje početak radova u punom obimu.

Paralelno treba uvoditi novu infrastrukturu tamo gdje je još nema, kao što je vodovod u Glavničici na sjeveroistoku ili u Lipnici na jugozapadu grada, te obnavljati infrastrukturu tamo gdje je položena pred 20, 40 ili 50 godina, nastavio je zagrebački gradonačelnik zaključivši kako je nakon Radićeve, sljedeći korak obnova glavnog gradskog trga.

Više o radovima i rokovima izvedbe možete saznati na ovoj poveznici.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni