Za trajanja Festivala svjetla u Zagrebu ostvareno više od 23.000 noćenja

Za trajanja Festivala svjetla u Zagrebu ostvareno više od 23.000 noćenja

(Foto: Julien Duval)

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), tijekom održavanja Festivala svjetla Zagreb, zabilježen je porast u dolascima za 179 posto, dok je broj noćenja veći za 117 posto, u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Tako je, za vrijeme trajanja četvrtog izdanja Festivala svjetla, u periodu od 16. do 20. ožujka, registrirano 10.876 dolaska te 23.072 noćenja. Najviše dolazaka je bilo iz Hrvatske, zatim iz Slovenije, Italije, Njemačke, BIH i Srbije, a što se noćenja tiče, najviše gostiju bilo je iz Hrvatske, zatim iz Italije, Njemačke, SAD-a, BIH i Slovenije.

Direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld poručila je kako su jako zadovoljni ostvarenim rezultatima, interesom te posebno komentarima na organizaciju ovogodišnjeg izdanja Festivala svjetla Zagreb.

Prema anketi koju je proveo portal 24sata.hr za najljepšu lokaciju Festivala posjetitelji su odabrali Laser show na Ljetnoj pozornici Tuškanac, zatim slijede Ispreplitanja na Muzeju Mimara, Lice baštine na Hrvatskom narodnom kazalištu, Livada u Tunelu Grič te Vitraji Marije Bistrice na Crkvi sv. Katarine.

Podsjećamo, u sklopu Festivala svjetla Zagreb uz Gornji grad, premijerno su se osvijetlile i lokacije Donjeg grada, a tijekom pet dana posjetitelji su mogli posjetiti ukupno 32 atrakcije na 31 lokaciji. Festival svjetla Zagreb uvršten je u međunarodnu organizaciju Festival of Lights International, već od svog prvog izdanja 2017. godine, čime je stavljen u fokus diljem svijeta s gradovima kao što su Berlin, New York i mnogi drugi. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni