Za program samozapošljavanja 10 milijuna kuna

Za program samozapošljavanja 10 milijuna kuna

Mjeru pod nazivom “Tvoja inicijativa – tvoje radno mjesto”, moći će koristiti sve nezaposlene osobe u Zagrebu prijavljene na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, a financijski je osigurano pokretanje 400 novih biznisa

Rebalansom gradskog proračuna za ovu godinu osigurat će se 10 milijuna kuna, umjesto predviđenih pet milijuna kuna, za 400 nezaposlenih koji će kroz mjeru “Tvoja inicijativa – tvoje radno mjesto” dobiti potporu od po 25.000 kuna za samozapošljavanje pokretanjem vlastitog posla, odnosno tvrtke.

Gradonačelnik Milan Bandić jučer je u Gradskoj upravi rekao da su njegove kolege, dok ga nije bilo na gradonačelničkoj dužnosti, “stavile ove godine pet milijuna kuna” za provedbu te mjere samozapošljavanja”.

„Ja vam mogu samo reći da ćemo to isto staviti na razinu prošle godine ili još bolje da ćemo naći toliko para koliko bude interesa jer tu ne smijemo štedjeti jer ako tu štedimo onda siječemo granu na kojoj sjedimo”, istaknuo je gradonačelnik. Dodao je da se i njegovim kolegama, koji su ponekad i bolji od njega, može dogoditi greška, ali da to nisu smjeli napraviti bez obzira što je država gradu uzela 800 milijuna kuna.

Napomenuo je kako je Zagreb “perjanica hrvatskog gospodarstva” te da je u Zagrebu u 2014. bilo skoro 7.000 manje nezaposlenih nego godinu ranije. “To je stopa nezaposlenosti duplo manja nego u Hrvatskoj, nešto preko 10 posto, ali mi nismo s tim zadovoljni”, poručio je Bandić.

Mjeru pod nazivom “Tvoja inicijativa – tvoje radno mjesto”, moći će koristiti sve nezaposlene osobe u Zagrebu prijavljene na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ). Oni će nakon što HZZ-u podnesu zahtjev za samozapošljavanje te dostave prihvatljive poslovne planove dobiti po 25.000 kuna za pokretanje vlastitog posla, odnosno za troškove otvaranja i rada poslovnog subjekta.

Novoosnovane tvrtke, kako je istaknuto, nisu prepuštene same sebi jer će Razvojna agencija Grada Zagreba u Poduzetničkom centru za njih organizirati besplatnu edukaciju, savjetovanje i mentoriranje za cijelu prvu godinu rada. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni