Za poticanje poduzetništva i obrta 730 milijuna kuna

Ministar poduzetništva i obrta, Gordan Maras, danas je na 73. sjednici Vlade Republike Hrvatske predstavio ‘Poduzetnički impuls’ – Program poticanja poduzetništva i obrta za 2013. godinu. Ukupni fond Poduzetničkog impulsa za 2013. godinu iznosi 730, 57 milijuna kuna, a prema neslužbenim informacijama svi natječaji trebali bi biti otvoreni početkom veljače.

Program će se provoditi sa značajnim promjenama u obuhvatu mjera u sustavu potpora. Od 24 poticajna projekta iz 2012. godine u 2013. godini u sustavu bespovratnih potpora provode se četiri mjere s objedinjenim provedbenim aktivnostima, manji je broj aktivnosti i veći iznosi potpora. Kod uključivanja u sustav potpora naglasak će biti na rezultatima koje korisnici potpora ostvare s dobivenim sredstvima potpore, a javni pozivi otvoreni su do iskorištenja planiranih sredstava.

U odnosu na ranije poboljšana je infrastruktura za provedbu poticajnih mjera kroz elektroničku komunikaciju, uklanjaju se administrativne prepreke, te se dokumentacija podnosi u smanjenom obujmu. Svi subjekti koji se žele uključiti u sustav potpora moraju imati zadovoljene sljedeće preduvjete: imati sjedište na području RH, pozitivno poslovati u prethodnoj godini, imati dokaz o neovisnosti u poslovanju, podmirene obveze prema državi i zaposlenicima, ispunjavati propise o potporama male vrijednosti (NN 45/2007), opravdana odobrena sredstva potpore male vrijednosti iz prethodnih godina. Prijavu ne mogu podnijeti podnositelji nad kojima je otvoren stečajni postupak ili postupak likvidacije, blokirani poslovni račun i sl. (zgm)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni