“Za postojanje Hanžekovićevog memorijala zaslužne su Sandra i Blanka”

“Za postojanje Hanžekovićevog memorijala zaslužne su Sandra i Blanka”

U povodu održavanja Međunarodnog atletskog mitinga IAFF World Challenge Zagreb 2016 – Memorijal Borisa Hanžekovića u hotelu Panorama u ponedjeljak je održana konferencija za novinare kojoj je prisustvovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Direktorica Mitinga Ivana Brkljačić je istaknula kako su hrvatske atletičarke, osvajačice medalja u Riju odradile 50 % posla na organizaciji Mitinga te da su njegovim organizatorima preostali tek tehnički detalji. Nažalost, zlatna olimpijka Sara Kolak neće nastupati zbog ozljede iz Berlina pa smo zato otkazali disciplinu ženskog koplja, rekla je direktorica Mitinga. »Pozivam sve sugrađane da dođu danas kod fontana u Ulicu Hrvatske Bratske Zajednice gdje će se održati natjecanje u bacanju kugle te sutra u 18:00 u sportski park Mladost gdje će nakon natjecanja, u 21:00 sat nastupiti grupa Vatra«, poručila je.

Zaželjevši svim natjecateljima dobrodošlicu i odlične rezultate, gradonačelnik Bandić je naglasio kako su za postojanje Hanžekovićevog memorijala zaslužne upravo odlična Sandra, Blanka, ali i mlada Sara i Andreja. Divim se vašoj energiji, volji i disciplini koju imate kada je u pitanju sport i sretan je čovjek koji živi sportski život, rekao je gradonačelnik.

Konferenciji su uz gradonačelnika Bandića i direktoricu Mitinga Ivanu Brkljačić prisustvovali: olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković, dvostruka svjetska prvakinja na 400 metara s preponama Zuzana Hejnova, dvostruka olimpijska pobjednica na 4 x 400 metara Natasha Hastings, olimpijska pobjednica na 100 m s preponama Dawn Harper Nelson, svjetski prvak na 110 s preponama David Oliver i bivši svjetski rekorder na 100 m i olimpijski pobjednik na 4 x 100 metara Asafa Powell. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni