“Za pitku vodu umjesto fontana!”

“Za pitku vodu umjesto fontana!”

»Na nekim mjestima i u nekim prilikama proljevamo vodu, a tamo gdje je najpotrebnija ne postoji osnovna infrastruktura«, kaže Dominik Etlinger

Zagrebački SDP mnogo je puta upozoravao na neadekvatnost vodovoda i odvodnje u naseljimapoput Brezovice i Sesveta, međutim Grad se na svaki komentar oglušio i nastavio raditi, primjerice fontane. Sada Forum mladih SDP-a Zagreb, uz potporu Savjeta za zdravlje i Savjeta za sport SDP-a Zagreb pokreće inicijativu za poboljšanjem infrastrukture uz Savski nasip.

Predsjednik Foruma mladih SDP-a Zagreb Matej Mišić izjavio je kako im je želja inicirati raspravu te potaknuti aktivnosti dovođenja javnih slavina s pitkom vodom duž cijele rekreacijske zone nasipa. »Naša inicijativa je zasad dobila potporu Vijeća gradske četvrti Trnje na čijem se području sada i nalazimo, a vjerujemo da će je poduprijeti i ostala vijeća na području nasipa. Javne slavine nisu samo prijeko potrebne ovdje, već i u gradskim parkovima i ostalim frekventnim mjestima u gradu. Pitka voda ne smije biti luksuz i mora biti dostupna svakom građaninu. Mi smo za pitku vodu umjesto fontana!«, dodao je.

Popularni Savski nasip, odnosno obala dr. Savke Dabčević Kučar od velikog je interesa budući da građani upravo tamo provode mnoge rekreativne aktivnosti, ne samo tijekom ljetnih mjeseci. Međutim, nasipu nedostaje osnovna prateća infrastruktura, pogotovo javne slavine s pitkom vodom. Rekreativni sport izrazito je važan u očuvanju zdravlja građana: djeluje na smanjenje rizika za obolijevanje od najčešćih bolesti kao što su pretilost, hipertenzija, šećerna bolest i maligne bolesti te, osim fizičkog, podiže i razinu mentalnog zdravlja, stoga bi Gradu bi taj vid provođenja slobodnog vremena građana trebao biti prioritet.

Inicijativu Foruma mladih podržao je gradski zastupnik i tajnik gradske organizacije SDP-a Dominik Etlinger koji je kratko prokomentirao kako su u Gradu prioriteti potpuno pogrešno definirani što svakodnevno izlazi na vidjelo. »Na nekim mjestima i u nekim prilikama proljevamo vodu, a tamo gdje je najpotrebnija ne postoji osnovna infrastruktura«, zaključio je. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni