Za organizaciju turističkih manifestacija 1,1 milijun kuna

Za organizaciju turističkih manifestacija 1,1 milijun kuna

Maksimalni iznos potpore za pojedinu manifestaciju iznosi 100.000 kuna po pojedinom korisniku

Zagrebačka županija raspisala je 1,1 milijun kuna vrijedan javni natječaj za dodjelu potpora manifestacijama značajnim za turističku ponudu Zagrebačke županije u 2017. godini. Natječaj je otvoren do 1. ožujka 2017. godine.

Pravo na potporu za manifestacije značajne za turističku ponudu Zagrebačke županije mogu ostvariti javne ustanove, ustanove u kulturi, jedinice lokalne samouprave, turističke zajednice i udruženja obrtnika koje su registrirane na području Zagrebačke županije i koje organiziraju manifestaciju na njezinom području.

Podnositelj zahtijeva može prijaviti i ostvariti potpore za najviše dvije manifestacije, a potpora može iznositi do 75 posto prihvatljivih troškova manifestacije za javne ustanove, ustanove u kulturi, turističke zajednice i udruženja obrtnika. Gradovi i općine mogu ostvariti od 50 do 100 posto iznosa vrijednosti projekta ovisno o indeksu razvojenosti jednice lokalne samouprave.

Maksimalni iznos potpore za pojedinu manifestaciju iznosi 100.000 kuna po pojedinom korisniku.

Sredstva iz natječaja mogu biti namijenjena za sufinanciranje najma opreme, nabave radnog/potrošnog materijala vezanog za organizaciju događanja, najma prostora za održavanje događanja, najma prijevoznih sredstava u svrhu prijevoza organizatora i izvođača vezanih uz organizaciju, troškove smještaja, putne troškove, troškove promocije, usluge zaštitarske službe i druge troškove.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane potencijalne korisnike da svoje prijave s potrebnom natječajnom dokumentacijom dostave do 1. ožujka 2017. godine na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72, P.P. 974, 10001 Zagreb s naznakom „Prijava za dodjelu potpora manifestacijama značajnim za turističku ponudu Zagrebačke županije“ ili osobno u Pisarnicu na istoj adresi na 6. katu. Tekst natječaja i prijavni obrasci nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije (www.zagrebacka-zupanija.hr), a više informacija može se dobiti na broj telefona 01/ 6009-425, telefax: 6009-488 ili e-mailom na uog@zagrebacka-zupanija.hr

Inače, Zagrebačka županija je tijekom 2016. zabilježila 131.641 turistička noćenja, što je za 36 posto više nego u istom razdoblju 2015. godine, a porastao je i broj dolazaka za 26 posto i to s 59.500 na 75.023. Osim blizine Zagreba, bogate eno-gastronomske ponude i prirodnih ljepota, na ovaj sjajan porast broja turističkih dolazaka i noćenja svakako su utjecale i mnogobrojne manifestacije koje privlače sve veći broj posjetitelja u područje „zelenog zagrebačkog prstena“, a koje se spomenutim potporama žele dodatno unaprijediti. (ZG-M)