Za očuvanje tradicijskih i deficitarnih obrta Grad osigurao 23 milijuna kuna

Za očuvanje tradicijskih i deficitarnih obrta Grad osigurao 23 milijuna kuna

(Foto: zagreb.hr)

»Kao značajan poslodavac, koji zapošljava više od 30.000 ljudi, zagrebački obrtnici i zaslužuju našu pomoć i potpore u svom poslovanju«, rekla je Pavičič Vukičević

Grad će za potporu više oko 1400 zagrebačkih obrta tijekom ove godine utrošiti više od 23 milijuna kuna, najavljeno je danas ispred sjedišta Obrtničke komore u Ilici. Ondje je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljena mjera potpora Grada Zagreba za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti.

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević poručila je da obrti zaslužuju snažnu potporu Grada, posebice u teškim vremenima uzrokovanih pandemijom i potresima.

Naglasila je da području Zagreba djeluje više od 18.000 obrtnika te da taj broj kontinuirano raste, što je dokaz da poduzetnici imaju inicijativu i da vide svoju poslovnu priliku u našem gradu.

»Kao značajan poslodavac, koji zapošljava više od 30.000 ljudi, zagrebački obrtnici i zaslužuju našu pomoć i potpore u svom poslovanju«, rekla je i dodala da Gradska uprava ne provodi niti jednu javnu politiku bez suradnje s obrtnicima.

Tradicijskim i umjetničkim obrtima pomoć izuzetno potrebna

Zahvalivši Gradu na financijskoj potpori, predsjednik Obrtničke komore Grada Zagreba Mirza Šabić naglasio je važnost ovih mjera za poslovanje obrta i poduzeća, a posebice tradicijskim umjetničkim i proizvodnim obrtima kojima je pomoć izuzetno potrebna.

»Ovogodišnja potpora, koja je najveća do sada, velika nam je pomoć u okolnostima u kojima poslujemo i poticaj da lakše premostimo proteklu godinu i dočekamo bolja vremena. Potpore koje nam Grad Zagreb daje sačuvale su brojna radna mjesta, a ujedno i dušu grada, naročito u njegovom povijesnom dijelu«, kazao je Šabić.

Kroz ovu mjeru, koja se provodi od 2004., Grad je obrtnicima dodijelio više od 8500 potpora u iznosu od gotovo 121 milijun kuna. Time je značajnom broju obrtničkih radionica omogućen opstanak, zadržavanje zaposlenih kao i prijenos obrtničkih znanja i vještina na nove naraštaje. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni