Za obilježavanje 70. godišnjice Bleiburške tragedije 15 000 kuna

Za obilježavanje 70. godišnjice Bleiburške tragedije 15 000 kuna

Odbor za javna priznanja pri Gradskoj skupštini prihvatio je i pokroviteljstvo nad manifestacijom Zagorska noć i golf turnirom Zagorje vu srcu u iznosu od 5000 kuna

U Staroj gradskoj vijećnici u ponedjeljak je održana druga sjednica Odbora za javna priznanja na kojoj se govorilo se o tri ključne točke: Utvrđivanje prijedloga zaključka o dodjeli Nagrade Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost, Prijedlog zaključka o prihvaćanju pokroviteljstva nad obilježavanjem 70. godišnjice početka obilježavanja Bleiburške tragedije te pristiglim o prijavama za pokroviteljstvo Gradske skupštine.

Prema mišljenju gradskog zastupnika Zlatka Hasanbegovića (NZH) prva točka nije bila pravedna, budući da drži su sva djeca prijavljena djeca zaslužila dobiti Nagradu Luka Ritz. Prijavljeno je dvoje osnovaca i šest učenika srednjih škola. S Hasanbegovićevim se prijedlogom složio se i predsjednik odbora Andrija Mikulić (HDZ) te je ubrzo dogovoreno da će sva djeca biti primljena u Staroj gradskoj vijećnici gdje će im biti uručene monografije Zagreba. No ipak je jednoglasno izglasano kako su ovogodišnji dobitnici učenici Luka Gnjidić iz Osnovne škole Dragutina Domjanića i Patricija Marelja iz Prirodoslovne škole Vladimir Prelog. Nagrade će im biti uručene 14. studenoga na Svjetski dan tolerancije.

Odbor je usvojio pokroviteljstvo nad obilježavanjem 70. godišnjice Bleiburške tragedije. Utvrđeno je da će se manifestacija sufinancirati s 15 000 kuna. Prijedlog je usvojilo šest članova Odbora, dok je suzdržan bio jedino gradski zastupnik Renato Petek iz stranke Naprijed Hrvatska.

Treća točka po broju podtočaka stvorila je pravu zbrku među članovima Odbora. Zlatka Hasanbegovića je ipak najviše zasmetala prijava za pokroviteljstvom nad manifestacijom Zagorska noć i golf turnirom Zagorje vu srcu za koje je na kraju usvojena potpora od 5000 kuna. Kako kaže spomenuti gradski zastupnik, »zna se, koje osobe igraju«, na što mu je predsjednik Odbora Mikulić, dobacio kako je riječ o golferima. No to nije spriječilo Hasanbegovića, da završi svoju misao. Kako je nadodao: »riječ o ljudima koji imaju puno vremena, odnosno dokoličare, a imaju ujedno i dovoljno novaca«.

Podsjećamo da usvojene prijedloge Odbora još mora usvojiti Gradska skupština.

Matej Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni