Za nostalgičare: Nagodinu stiže igraća konzola “Amiga 500 Mini”

Za nostalgičare: Nagodinu stiže igraća konzola “Amiga 500 Mini”

(Foto: Retro Games)

Nakon što su razvili retro igraću konzolu Commodore C64 Mini, britanska tvrtka Retro Games odlučila je oživjeti još jednu uspješnicu svojedobno vrlo popularnog proizvođača kućnih računala iz 1980-ih godina koja će razveseliti nostalgičare. Ovaj put je riječ o konzoli Amiga 500 Mini na kojoj će se moći igrati popularne klasične igrice koje su se svojedobno igrale na Amigi.

Konzola Amiga 500 Mini dolazi s 25 igara, originalnim četvrtastim mišem s dva gumba i potpuno novim igraćim kontrolerom koji je dizajniran kako bi se uklopio u retro stil konzole.

Prvotno lansirana 1987. godine, Amiga 500 bila je vrlo uspješan računalni sustav kompanije Commodore. Iako je mogla obavljati hrpu poslova i hobističkih zadataka, bila je osobito popularna za igranje igara.

Upravo na tome je i fokus konzole tvrtke Retro Games Ltd. Kao što je obično slučaj s moderniziranim izdanjima mini konzola i ova u sebi ima novi hardver u smanjenom kućištu s tipkovnicom.

Mogućnost dodavanja novih igrica

Amiga 500 Mini ne oživljava samo igre s modela A500, već i kasnijih – A600 i A1200. Među unaprijed instaliranim igrama su klasici poput Alien Breed 3D, Another World, ATR: All Terrain Racing, Battle Chess, Cadaver, Kick Off 2, Pinball Dreams, Simon The Sorcerer, Speedball 2: Brutal Deluxe, The Chaos Engine, Worms: The Director’s Cut, and Zool: Ninja Of The ”Nth” Dimension. Preostalih 13 naslova bit će otkriveno kasnije, kažu u Retro Gamesu.

Zanimljiva je značajka da se, za razliku od većine drugih, na ovu konzolu mogu dodati nove igre putem USB memorijskog štapića sa starim igrama i originalnim softverom WHDLoad.

Stroj prikazuje sliku na suvremenim zaslonima na rezoluciji od 720p pri frekvenciji od 50 ili 60 Hz, s nekoliko mogućnosti skaliranja i CRT filtrom zbog autentičnog dojma.

Još nema informacija o cijeni, ali Amiga 500 bi se trebala pojaviti početkom 2022.

Više informacija o proizvodu dostupno je na videu: https://youtu.be/yKUgEOpr4Qs i stranica proizvođača: https://retrogames.biz/thea500-mini

Pripremio: B. Jagačić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni