“Za nabavku higijenskih potrepština zaduženi su škole i vrtići sami”

“Za nabavku higijenskih potrepština zaduženi su škole i vrtići sami”

Iz Ureda gradonačelnika ističi i da roditelji nisu dužni osiguravati higijenske potrepštine ni vrtićima ni školama

Potaknuti medijskim napisima o nezavidnim higijenskim uvjetima u pojedinim zagrebačkim školama danas su se oglasili priopćenjem iz Ureda gradonačelnika u kojem navode da su za nabavu higijenskih potrepština i osiguravanje higijenskih standarda zadužene škole i vrtići sami.

„Grad Zagreb kao osnivač kontinuirano vodi brigu o opremljenosti škola i vrtića te im doznačuje financijska sredstva za materijalne i druge rashode, a za njihovu preraspodjelu, uključujući i nabavu i osiguravanje dostupnosti higijenskih potrepština i osiguravanje primjerenog higijenskog standarda zadužene su škole i vrtići sami”, navodi se u priopćenju.

Napominju da roditelji nisu dužni osiguravati higijenske potrepštine ni vrtićima ni školama.

Ističu i da su poduzeli i potrebna radnje glede sprječavanja širenja korona virusa. Tako je Gradski ured za obrazovanje 26. veljače 2020. sve gradske predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove te učeničke domove dopisom upozorio na pojačanu kontrolu dostupnosti i eventualnu nadopunu higijenskih potrepština, s obzirom na koronavirus.

Dodaje se i da je isti ured od svih odgojno-obrazobvnih ustanova kojima je Grad osnivač zatražio žurnu organizaciju roditeljskih sastanaka na kojima će ravnatelji objektivno izvijestiti roditelje o sanitarno-higijenskim uvjetima kao i preventivnim mjerama koje poduzimaju u cilju zaštite od bolesti i smanjenja zdravstvenih rizika.

„Napominjemo da Gradski ured za obrazovanje kontinuirano prati informacije i preporuke nadležnih tijela te će u slučaju izdavanja bilo kakve preporuke od strane nadležnih službi, promptno reagirati sukladno dobivenim uputama”, zaključuje se u priopćenju. (ZG-m)