Za mjesnu samoupravu 24 milijuna kuna manje u idućoj godini

Za mjesnu samoupravu 24 milijuna kuna manje u idućoj godini

Zadnja ovogodišnja koordinacija zamjenice gradonačelnika, predsjednika Skupštine te predstavnika gradskih četvrti održana danas u Staroj gradskoj vijećnici prošla je u pregledu godine na izmaku.

Pročelnik Službe za mjesnu samoupravu Zoran Nevistić istaknuo je kako su svi planirani projekti za ovu godinu ispunjeni, ali da ih u idućoj čeka financijska preraspodjela jer će imati 24 milijuna kuna manje, odnosno da na raspolaganju imaju sve zajedno 180 milijuna. Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek podsjetila je da je proračun za iduću godinu manji i da je zbog toga nužna »prioritizacija« projekata.

Na novost u idućoj godini upozorio je Igor Toljan, direktor Zrinjevca. Naime, za izgradnju gradskih igrališta bit će potrebna građevinska dozvola. Problem je što se ne zna kako će točno nova praksa funkcionirati, odnosno koje su obaveze podnositelja zahtjeva. U Vodoopskrbi i odvodnji još nema novosti o povlačenju sredstava iz Europske unije, planiraju pomoć od milijardu i 400 tisuća kuna, a dokumentacija je trenutno još u pripremi. (I. C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni