Za mjesec dana počinje izgradnje nove škole i dječjeg vrtića na području Velike Gorice

Za mjesec dana počinje izgradnje nove škole i dječjeg vrtića na području Velike Gorice

(Foto: Zagrebačka županija)

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uručio je gotovo 2,9 milijuna eura vrijedne ugovore gradonačelniku Velike Gorice Krešimiru Ačkaru za izgradnju novog objekta Područne škole Dubranec i konstruktivnu obnovu Društvenog doma MO Kozjača.

Ugovori su dodijeljeni putem Javnog poziva za financiranje troškova saniranja šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom na području Zagrebačke županije.

„Od gotovo 2,9 milijuna eura, 2,8 milijuna eura osigurano je za izgradnju Područne škole Dubranec, dok je za troškove obnove Društvenog doma Kozjača dodijeljeno 82.500 eura“, rekao je Kožić.

Dodao je da je od travnja prošle godine kada je Zagrebačka županija raspisala javni poziv za obnovu javnih zgrada do danas je potpisano 76 ugovora ukupne vrijednosti 17,5 milijuna eura. „Od tog iznosa za područje grada Velika Gorica dodijeljeno je 26 ugovora u vrijednosti gotovo 4,7 milijuna eura“, naglasio je Kožić te zahvalio Vladi RH na pomoći bez koje obnova ne bi bila moguća.

Iz vatrogasnog doma u novu školu

Velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar zahvalio se Vladi RH i Zagrebačkoj županiji te najavio početak radova na gradnji područne škole kroz mjesec dana s rokom izvršenja radova od 200 dana.

„Gradnja škole bit će u cijelosti financirana ovim sredstvima, a u sklopu škole bit će izgrađen i dječji vrtić“, pojasnio je Ačkar.

Zahvalio je ravnateljici matične škole OŠ Eugena Kvaternika Moniki Brleković i voditeljici PŠ Dubranec Ireni Meštrović, mjesnom odboru i udrugama koje su u ovome periodu djeci omogućili dostojne uvjete za školovanje u vatrogasnom domu u Bukovčaku. Kazao je i kako će obnova društvenog doma u Kozjači vratiti bogat društveni život u mjesto.

„Djeca, roditelji, učitelji, svi smo sretni i u matičnoj i područnoj školi jer je danas potpisan ugovor“, rekla je ravnateljica OŠ Eugen Kvaternik Monika Brleković. Vvoditeljica PŠ Dubranec Irena Meštrović podsjetila je kako je područna škola izgrađena 1958. godine. „U školi trenutno imamo 33 učenika, a ove godine smo upisali 10 prvašića“, rekla je Meštović najavivši kako se na jesen očekuje 17 do 19 prvašića.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni