Za laboratorijsku opremu TPZ-a 26 milijuna kuna iz europskih fondova

Za laboratorijsku opremu TPZ-a 26 milijuna kuna iz europskih fondova

Prihvaćen je projekt Startup Factory Zagreb – inkubator za visoke tehnologije u vrijednosti 16 milijuna kuna koji su Grad Zagreb i Razvojna agencija Zagreb prijavili koncem 2016. na natječaj »Razvoj poslovne infrastrukture«, javljaju iz Gradske uprave. Projekt je uvršten na prioritetnu rang listu, čime je prešao u treću – završnu fazu postupka dodjele bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije.

Projektom će se realizirati nabava opreme za laboratorije u novootvorenom Tehnološkom parku Zagreb na Zagrebačkom velesajmu, koji će moći koristiti studenti, mladi poduzetnici i razvojne (startup) tvrtke, istraživači ali i sveučilišta. Laboratoriji će biti dostupni svima, s ciljem razvoja novih visokotehnoloških proizvoda i usluga.

Radi se o najsuvremenijoj opremi za razvoj proizvoda i procesa u području elektronike, digitalne forenzike, IoT, senzorike, analize organskog otpada te će biti opremljeni CNC strojevima, 3D pisačima i skenerima.

Sve to će značajno doprinijeti povećanju cjelokupne konkurentnosti gospodarstva i zagrebačkih proizvodnih tvrtki, stvaranju novih poduzeća koja svoje poslovanje temelje na proizvodima i uslugama visoke dodane vrijednosti. (zg-m)