Za europsku broncu trenirao dvaput dnevno i odrekao se godišnjeg

Za europsku broncu trenirao dvaput dnevno i odrekao se godišnjeg

Šandor je najavio da će se nastaviti truditi na treningu kako bi ostvario što bolji plasman na predstojećem europskom natjecanju

Zamjenica župana Nadica Žužak u srijedu je primila i prigodno nagradila bacača diska Velimira Šandora, osvajača brončane medalje na 8. Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Londonu. U prostorijama Županije održana je i prigodna konferencija za novinare na kojoj je naš ponajbolji paraolimpijac izjavio kako nije zadovoljan rezultatom jer je, smatra, mogao dati još mnogo više. Novinare je podsjetio, kako je dan prije svog nastupa pao u autobusu, no ne smatra da je to glavni razlog zbog čega je podbacio te nije srušio osobni rekord.

 Naglasio je da mu ova medalja mnogo znači te da je zbog nje jako sretan i ponosan, podsjetivši kako mu je to peta medalja u nizu. Rekao je kako će se nastaviti truditi na treningu kako bi ostvario što bolji plasman na europskom natjecanju. Šandor se osvrnuo i na moguće nepravilnosti na SP- u Londonu, glede jednog natjecatelja iz Brazila.

»Spomenuti sportaš bio je kategoriziran u tri različite kategorije u tri godine te se nadam da će iduće godine biti smješten u primjerenu kategoriju kako bi se vi ostali mogli ravnopravno boriti za medalju«, rekao je Šandor.

Zaključio je kako mu poslodavac izlazi često u susret, no da je svakodnevno trenirao i po dva puta na dan, pa zbog toga nije uzimao godišnji odmor.

Na njegove riječi se nadovezao i glasnogovornik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Darko Matić koji je rekao da je spomenuto SP u Londonu  veće natjecanje čak i od »Paraolimpijade«, budući da je ovaj događaj svakodnevno pratilo po 50 000 gledatelja na stadionu, dok je više od 20 zemalja uživo prenosili spomenuti događaj. Osim toga, pohvalio je i sam uspjeh Velimira, podsjetivši da je osim njega u Londonu sudjelovalo trinaest hrvatskih predstavnika. Sa svjetskog prvenstva vratili su se s jednim zlatnim, dva srebrna i dva brončana odličja, te je stoga zaključio kako Hrvatska može biti ponosna na svoje paraolimpijce.

U ime Zagrebačke županije obratila se zamjenica župana Nadica Žužak koje je ustvrdila kako je ovo veliki uspjeh za Žuaniju, ali i Veliku Goricu, budući da je Šandor jedan od velikih promotora tog djela Hrvatske.
Županija je Šandora nagradila s bonom za nabavku opreme, a Žužak je najavila da će Zagrebačka županija uvijek pomagati sportašima s invaliditetom. Pritom je nadodala kako je Županija ove godine izdvojila preko šest milijuna kuna za rad sportskih udruga, sportaša, trenera i drugih djelatnika. Zaključila je kako je županija u razdoblju od 2012 do 2017. godine povećala financiranje sportaša za deset puta.

Inače, Velimir Šandor član je Atletskog kluba za osobe s invaliditetom „Uspon“ iz Velike Gorice i član hrvatske reprezentacije koji je 2015. godine u Sočiju na Svjetskim igrama osvojio zlato, a potom iste godine i svjetsku broncu u Dohi. S Europskog atletskog prvenstva za osobe s invaliditetom u Grossetu vratio se sa srebrom, a s Paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru s broncom.

Matej Knežević