Za dvije liječničke specijalizacije odobreno 2,3 milijuna kuna

Za dvije liječničke specijalizacije odobreno 2,3 milijuna kuna

Zahvaljujući uspješnoj prijavi na program „Specijalističko usavršavanje doktora medicine“, koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije odobrene su dvije specijalizacije vrijedne oko 2,3 milijuna kuna.

Ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorinu Gajniku ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u ponedjeljak je uručio ministar zdravstva Milan Kujundžić. U ime Županije, svečanosti uručivanja ugovora predstavnicima 21 zdravstvene ustanove (domova zdravlja i zavoda za hitnu medicinu) prisustvovala je zamjenica župana Nadica Žužak.

Ukupno je odobreno 76 specijalizacija vrijednih 82,24 milijuna kuna, od kojih 85 % iz ESF-a i 15 % iz državnog proračuna. Inače, radi se o drugom krugu potpisivanja ugovora za specijalističko usavršavanje doktora medicine. Prvi krug održao se u veljači ove godine, a tom je prilikom Domu zdravlja Zagrebačke županije odobreno 13,8 milijuna kuna za specijalizaciju 17 liječnika.

Ministar Kujundžić iskazao je nadu da će zahvaljujući ovim mjerama stručnog usavršavanja liječnika „djeca ostajati u Hrvatskoj, dok će stariji imati sigurnost da, bez obzira u kojem dijelu Hrvatske žive, će im je dostupna kvalitetna zdravstvena zaštita“.

Također, na svečanosti dodjele ugovora, prisutnima je najavljeno uključivanje posebnog fonda u sustav ESF-a čime će se od 2021. godine osigurati dodatne linije unutar ESF-a namijenjene osnaživanju zdravstva na cjelokupnoj razini Europske unije. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni