Za doček Nove od 0 do 1400 kuna

Za doček Nove od 0 do 1400 kuna

Zagrepčani već tradicionalno dočekuju Novu godinu na Trgu bana Josipa Jelačića, a ove će ih godine zabavljati Hladno pivo

Ostalo je još manje od  tri dana ove stare 2013. godine. Vrlo je vjerojatno da vas ovih dana svi vaši poznanici i prijatelji ispituju, ono možda već i dosadno pitanje „A gdje ćeš ti za Novu?“ Ne znamo je li problem proslave Nove godine mučio stare Babilonce koji su, kako tvrde povjesničari, Novu godinu započeli slaviti prije 4.000 godina. Oni su svoju slavili na prvi dan proljeća, pojavom prvog rastućeg mjeseca poslije zimskog solsticija. Navodno je proslava trajala 11 dana. Teško da bismo mi danas mogli odvojiti toliko vremena za proslavu, a upitno je i bismo li imali i dovoljno novaca za to.  Pogledamo li ponudu klubova i hotela koji organiziraju proslavu Nove godine, vidjet ćemo da se cijene proslave kreću od 50 kuna pa sve do iznad 1400 kuna po osobi. Svi oni koji nemaju novaca za proslave u hotelima ili noćnim klubovima, a željeli bi se dobro provesti i ispratiti u prošlost ovu 2013. godinu, možda će se ove godine odlučiti za proslavu na trgovima. Programi u Zagrebu i ostalim gradovima Zagrebačke županije su raznoliki.

Najpoznatija zaprešićka grupa Connect, uvesti će svoje sugrađane i goste u Novu 2014., a osim njih nastupiti će i grupa Savski valovi te ostali animatori i DJ-i.

Zagreb uz Hladno pivo

Zagrepčani već tradicionalno dočekuju Novu godinu na Trgu bana Josipa Jelačića, a ove će ih godine zabavljati Hladno pivo. Program na trgu započinje u 21 sat, kada nastupa Sinjanka Iva Ajduković i Petorica mladih: Franka Batelić, Ivana Rushaidat, Mila Elegović, Ante Gelo i Kristijan Beluhan. Negdje oko 22 sata očekuje se nastup Hladnog piva, koji će uvesti posjetitelje trga u Novu godinu, a oko pola sata iza ponoći na pozornicu se ponovo vraćaju Ajduković i Petorica mladih. Malo dalje od glavnog trga, u Tomićevoj ulici u sklopu programa „Fuliranje“, Nova godina će se dočekivati uz svirku Soulfingersa, a ukoliko vam se ne sviđa program na Trgu i u Tomićevoj, prošećite se do Zrinjevca gdje će svirati Drama bend i Tena. Ove godine neće biti dočeka na Britancu, gdje su prošle dvije godine svirali TBF i Hladno pivo.

Samobor

Grad Samobor, Poduzetnički centar Samobor i Turistička zajednica grada Samobora ove će godine organizirati doček Nove 2014. godine na središnjem gradskom trgu. Program započinje u 22 sata, a svi će posjetitelji moći kušati besplatno kuhano vino i kobasice. Glazbeni program ove je godine rezerviran za grupu Samoborski fakini i Đanija Stipaničeva i njegov bend. Otplesat će se i tradicionalni ponoćni valcer, a da ne bi nedostajalo pirotehnike, za vatromet je zadužena Pirotehnika Mirnovec.

Vrijeme ljubavi

Stanovnici Ivanić-Grada i njihovi gosti moći će slušati bend Vrijeme ljubavi na tržnici Maznica i tako proslaviti ulazak u Novu 2014. godinu. Udruga  Treća dob za građane treće životne dobi iz Ivanić-Grada organizira proslavu u restoranu Garfield od 20 sati.

Zaprešić uz Connect

Program proslave Nove godine u Zaprešiću na Trgu Ivana Pavla II počinje rano. Već u 10 sati započinje klizanje na ledu uz svirku DJ-a, a klizanje će trajati do 21 sat. Najpoznatija zaprešićka grupa Connect, uvesti će svoje sugrađane i goste u Novu 2014., a osim njih nastupiti će i grupa Savski valovi te ostali animatori i DJ-i.

Grad Sveta Nedjelja i Turistička zajednica Svete Nedjelje organizira proslavu za doček Nove godine na Trgu Ante Starčevića uz grupu Zona, a za posjetitelje će se djeliti i besplatno kuhano vino. U Vrbovcu će biti živa glazba, vatromet i ponoćni valcer na Trgu Petra Zrinskog.

Jastrebarsko i ove godine organizira doček Nove godine za najmlađe na klizalištu, koje je postavljeno na Strossmayerovom trgu, a Velikogoričani će staru godinu otpratiti u Parku dr. Franje Tuđmana. Program će započeti u 21 sat uz nastup grupa Alibi i Sjaj. Posjetitelje očekuje i besplatno kuhano vino i ponoćni vatromet.

TV program kao alternativa?

tv-zagreb_prvi_test_signal

Ukoliko Vam nije baš do proslave Nove godine i ne volite galamu, pucnjavu petardi, glasnu muziku i sve ono što ide uz proslave na trgovima, ostaje vam doček Nove godine uz televizijski program. HRT ove godine nudi emisiju „Pa i nisi bila tako loša“ koja bi trebala biti humorističan osvrt na prošlu godinu, a vodit će ju Dražen Čuček. U emisiji će sudjelovati Mirela Priselac Remi, Davor Gobac, Sandra Perković, Miro Ungar, Nikša Kušelj i mnogi drugi. Program na HRT-u se nastavlja uz specijalno izdanje „Plesa za zvijezdama“, nakon koje ide emisija „Bam, bam, babalu, bam“ s najvećim domaćim hitovima, a u 23:30 započinje „Ispili, popili, svima na veselje“, glazbena emisija s tradicijskim pjesmama. Novogodišnje izdanje „Lijepom našom“ počinje u 1:30. Nova TV i ove će godine prikazivati glazbeni show „S Novom u Novu“, a program će voditi Mirna Maras i Dalibor Petko. RTL će svojim gledateljima prikazati Severinin koncert, koji je održala 11. svibnja 2013. godine u zagrebačkoj Areni. Repriza ovog zagrebačkog koncerta  počinje u 23:55, a prije toga na programu RTL-a biti će Film o superjunaku.

PS. Čudi nas da ove godine na programu nema Batmana …

(V. Vukoje)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni