Za đake iz hostela Arena osiguran prijevoz do škola

Za đake iz hostela Arena osiguran prijevoz do škola

Prema uputi gradonačelnika Milana Bandića predstavnici Grada i Zagrebačkog holdinga obišli su sugrađane stradale u potresu koji su u subotu uselili u hostel „Arena“. U subotu je iz studentskog doma „Cvjetno naselje“ u hostel „Arena“ preselio 61 sugrađanin, a smješteni su u 30 soba. Novim stanovnicima hostela na raspolaganju je prostor za druženje, rekreaciju ali i restoran u kojem su osigurana tri besplatna obroka na dan. Smještaj je osiguran za 241 osobu. Danas su u hostel useljavale uglavnom višečlane obitelji koje posjeduju vlastite automobile za koje je ispred hostela osiguran besplatan parking. U ponedjeljak i utorak će u 9, 12 i 15 sati, te u slučaju potrebe i kasnije popodne autobusi ZET-a prevoziti sugrađane iz studentskog doma u hostel „Arena“.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić s građanima u hostelu “Arena”

Podsjećamo, u Grad Zagreb je iz Vlade RH stigao Nalog za mobilizaciju hostela „Arena“ za smještaj sugrađana stradalih u potresu, koji su do sada boravili u studentskom domu „Cvjetno naselje“.

Prema nalogu gradonačelnika Bandića, a na zahtjev sugrađana, kupljeni su frižideri koji su već u sobama. U hostelu se nalazi ured Crvenog križa Grada Zagreba, a od ponedjeljka ujutro će u hostelu djelovati i gradski ured u kojem će sugrađanima na raspolaganju biti predstavnici ureda za gospodarstvo, obrazovanje, socijalu,  imovinu, UHS-a i GSKG-a. Ispred hostela po potrebi će biti smješten pokretni ured Holdinga. Na zahtjev gradonačelnika osiguran je i organiziran prijevoz za školarce, priopćili su iz Grada. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni