Za četiri mjeseca u funkciji Centar za neovisno življenje osoba s invaliditetom

Za četiri mjeseca u funkciji Centar za neovisno življenje osoba s invaliditetom

Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima obišao je danas jednu od lokacija u sklopu budućeg Centra za neovisno življenje osoba s invaliditetom.

Naime, između Grada Zagreba te osoba i udruga osoba s invaliditetom (CEDEPE – Društvo osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, Društvo distrofičara Zagreb, Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske SOIH, Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara – HUPT i Saveza društva distrofičara Hrvatske), potpisan je 17. srpnja 2014. godine Sporazum kojim se Grad Zagreb obvezuje osigurati prostore za povremeni, privremeni i dugotrajni smještaj osoba s invaliditetom, te prostore za rad udruga, zadruga, socijalnih poduzeća i pružanje socijalnih usluga u naselju Novi Jelkovec, u zamjenu za smještajne kapacitete iste vrste koji su trebali biti osigurani u Domu za osobe s invaliditetom na Jarunu.

»Mislim da našim sugrađanima u povodu Uskrsa nismo mogli dati bolji poklon od ovoga. Najveća blagodat koju ti Bog može dati je da daruješ i budeš darivan«, rekao je gradonačelnik Bandić u obilasku lokacije na adresi Ivana Brkanovića 13, koju će koristiti Hrvatska udruga paraplegičara i tetraplegičara. »Vi ovo zavrjeđujete jer imate željeznu volju i dijamantnu disciplinu«, podvukao je gradonačelnik dodavši kako je ovo samo još jedan dokaz kako »mi živimo Zagreb«.

Gradonačelniku i Gradskoj upravi se u ime osoba s invaliditetom zahvalila Marica Mirić poručivši da će Zajednica saveza osoba s invaliditetom ovdje oformiti Centar koji će služiti za edukaciju osoba s invaliditetom u aktivnostima svakodnevnog življenja i stanovanja.

Grad se Sporazumom, u svrhu osiguravanja uvjeta za dugotrajni smještaj osoba s najtežim invaliditetom obvezao osnovati Ustanovu socijalne skrbi kapaciteta za 20 osoba, financirati projektnu dokumentaciju i dozvole za privođenje namjene svih prostora i stanova, građevinske radove uređenja i opremanja prostora Ustanove u određenim rokovima.

Radovi će trajati četiri mjeseca, a obuhvatit će uređenje poslovnih prostora i stanova unutar šest objekata ukupne površine 2.560,00 m². Ukupna investicija je oko 11 milijuna kuna. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni