Za poboljšanje života u ruralnom području Županija izdvaja 4,2 milijuna kuna

Za poboljšanje života u ruralnom području Županija izdvaja 4,2 milijuna kuna

Bespovratna sredstva Zagrebačke županije dodjeljivat će se u tri kategorije: nerazvrstane ceste, područne škole i društveni domovi

Zagrebačka županija uputila je, gradovima i općinama na svom području, javni poziv za dostavu projekata za poboljšanje gospodarskih i socijalnih uvjeta života u ruralnom prostoru. Za tu namjenu Zagrebačka je županija, putem mjera ruralnog razvoja, osigurala 4,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Bespovratna sredstva dodjeljivat će se u tri kategorije: nerazvrstane ceste, područne škole i društveni domovi.

„Zahvaljujući mjerama ruralnog razvoja tijekom 2011. i 2012. godine na području naše županije uloženo je 10 milijuna kuna u izgradnju i sanaciju nerazvrstanih cesta te gradnju i opremanje društvenih domova i područnih škola“ – izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. „Vjerujemo kako ćemo i ove godine od naših gradova i općina dobiti čitav niz kvalitetnih prijedloga projekata koji za cilj imaju ukupno poboljšanje života na ruralnom području te ostanak mladih ljudi na selu“ – zaključio je Kožić.

Tekst javnog poziva i prijavni obrasci za sve tri kategorije nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr.

Iz Zagrebačke županije pozivaju gradove i općine da dostave svoje projekte na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb. Natječaj je otvoren tijekom cijele godine. (zgm)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni