Za aktivno sudjelovanje mladih u demokratskim procesima

Za aktivno sudjelovanje mladih u demokratskim procesima

Sudjelujući u projektu kao provoditelji i sudionici, mladi će biti nositelji i glavni promicatelji aktivne demokracije među svojim vršnjacima, a zatim i u široj zajednici

U Staroj gradskoj vijećnici danas je održana Konferencija projekta EU4U, u organizaciji Hrvatske urbane mreže. Cilj ovog projekta je povećati aktivno sudjelovanje u demokratskim procesima mladih koji će imati pravo prvi put glasovati za predstavnike Republike Hrvatske za Europski parlament u 2014 godini, upoznati ih sa mehanizmom glasovanja, te im predstaviti političke opcije i njihove programe i poglede na potrebe mladih.

„Edukacija mladih osoba o demokratskom građanstvu veoma je važna,  jednako kao i  povećanje vaše društvene angažiranosti jer u odlučivanju vi se rukovodite kriterijima korisnosti i socijalne pravde, a odrasli, odnosno, oni koji donose odluke ponekad slijede vrijednosti političke moći i isplativosti.“, poručio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor.

Sudjelujući u projektu kao provoditelji i sudionici, mladi će biti nositelji i glavni promicatelji aktivne demokracije među svojim vršnjacima, a zatim i u široj zajednici. Jedan od ciljeva projekta je uvođenje i provedba zajedničke europske vrijednosti participativne demokracije u cjelini. (zg-m)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni