Za 1 000 radosti

Za 1 000 radosti

Hrvatski Caritas pokrenuo 12. tradicionalnu nacionalnu božićnu akciju namijenjenu prikupljanju pomoći za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj. Riječ je o akciji „Za 1 000 radosti“, kojom Hrvatski Caritas putem nadbiskupijskih, biskupijskih i župnih caritasa pomaže najugroženijim obiteljima. Ove se godine akcija vodi pod nazivom „Sve je moguće!“, a trajati će sve do 2.veljače.

„Pozivamo hrvatske tvrtke i građane, Vladu Republike Hrvatske, jedinice lokalne uprave i samouprave, ustanove i udruge na uključenje u akciju „Za 1000 radosti“. Voljeli bismo da zajedno možemo uvjeriti naše siromašne sugrađane kako u svojim nevoljama, oskudici i bolesti nisu sami. Da u Hrvatskoj ima dovoljno socijalno osjetljivih, sućutnih ljudi, tvrtki, udruga, koji su im spremni priskočiti upomoć i učiniti da se njihova patnja ublaži. Da se i usred njihove usamljenosti, siromaštva i razočaranja u blagdansko vrijeme može roditi nova nada“, navode u Caritasu.

Uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Caritas je poslao više od 550 000 narukvica u 10 razliitih boja u osnovne i srednje škole. Narukvice nose prigodne poruke poput „dajem sve od sebe“, „ne bojim se budućnosti“, „stvaram slobodno“, „usudim se mijenjati“, a dijelom novca koji učenici prikupe za narukvice financirati će se potrebe obitelji iz njihovih školskih ili lokalnih sredina, a drugim dijelom financirati će se obitelji uključene u Caritasovu akciju.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni