Yahoo Travel: Zagreb je savršen grad s ljudima izrazito lijepog izgleda

Yahoo Travel: Zagreb je savršen grad s ljudima izrazito lijepog izgleda

Američki putopisac Joey Baines u svom je tekstu za Yahoo Travel Zagreb ocijenio savršenim, nedovoljno nezapaženim gradom s mnoštvom kafića i ljudima izrazito dobrog izgleda, »poput nekih robota iz budućnosti«.

Baines smatra kako je pravo vrijeme za posjet našem gradu upravo u vrijeme vikenda. Turistima koji ogladne tijekom lutanja zagrebačkim ulicama preporučio je da posjete pekarnu Dubravica, koja je, prema njegovoj ocijeni, najboljoj pekara u gradu.

Što se tiče ispijanja kave, on sugerira da se to učini u kultnom kafiću Charlie u Gajevoj ulici.

»Trenutni vođe na vlasti, bivši čelnici i novinari, u neformalnom druženju s prijateljima, svakog vikenda posjećuju kafić kako bi razmotrili stanje države, ogovarali ili predvidjeli što čeka Hrvatsku u narednim vremenima. Charlie je zaista klasičan kafić koji nikako ne biste trebali zaobići«, kaže američki putopisac.

Od muzeja, Baines čitateljima preporučuje Muzej torture smješten u Radićevoj ulici. Iako prema njegovim riječima ovakav tip muzeja možete vidjeti i u drugim europskim gradovima, zagrebački je smješten u samom centru i može vam poslužiti kao podsjetnik na brutalne religijske i političke progone koji su nekoć obilježavali Hrvatsku.

Uz to, predlaže da na putu do Muzeja prekinutih veza svrate do Kamenitih vrata koja vode do Gornjeg grada, kao i jedinstvenog muzeja koji oduševljava srceparajućim izlošcima.

Za potpuni doživljaj Zagreba potrebno je popeti se na obližnju kulu Lotrščak s koje se pruža prekrasan pogled na grad.

Od gastronomske ponude, izdvojio je ponudu restorana Luna Rossa u Preradovićevoj ulici i Vinodola u Teslinoj.

Za isprobavanje zagrebačkog noćnog života Baines predlaže klub Pepermint smješten u Ilici.

Cijeli članak (na engleskome) dostupan je na ovoj poveznici. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni