William Shatner priprema nevjerojatan tricikl kojim će proputovati Amerikom

William Shatner priprema nevjerojatan tricikl kojim će proputovati Amerikom

Futuristički motocikl kapetana Jamesa T. Kirka pokreće računalno nadzirani aluminijski V8 motor s turbopunjačam i međuhladnjakom, a istiskuje više od 500 KS!

Kanadski glumac William Shatner, poznat po ulozi kapetana Enterprisea Jamesa T. Kirka u znanstveno-fantastičnoj seriji Zvjezdane staze, jedan je od kreativnih osnivača tvrtke Rivet Motors. Shatner se udružio s poznatom tvrtkom American Wrench, a ovo ljeto planira vožnju od Chicaga do Los Angelesa na svojem prvom triciklu jednosjedu, čiji izgled oduševljava. Očito je glumac ozbiljno krenuo u navedeni biznis te zainteresirao mnoge.

»Presretan sam što mogu predstaviti jedan od najnapredniji tehnoloških motocikala u svijetu«, izjavio je Shatner za Gizmag. »To je zvijer s naprednim karakteristikama«, dodao je. Motocikl pokreće računalno nadzirani aluminijski V8 motor s turbopunjačam i međuhladnjakom (eng. intercooler), a istiskuje više od 500 KS!

Pogonski sustav bit će sličan onom kakav se primjenjuje na »cadillacu CTS-V«, a njegova karoserija će biti izrađena od aluminija s radikalnim izgledom upravljačkog sustava s dvije odvojene ručice, umjesto standardnog upravljača.

Shatnerov tricikl opisuju se kao kombinaciju tradicionalne vožnje na motoru i tehnologije najnaprednijih automobila s osjećajem slobode koja podsjeća na let na otvorenoj cesti.

Prvi primjerak motocikla trenutno je u izradi, a bit će itzrađen u ograničenoj seriji s tim da se ukupni broj koji će biti proizveden još na zna. Iako je Kevin Sirotek iz American Wrencha izjavio kako tvrtka još ne može definirati točnu cijenu, ono što slobodno možemo pretpostaviti jest kako ona zasigurno neće biti niska. Siroetk je otkrio samo da se »radi o motociklu koji će biti ikona baš poput velikog glumca«.

(I. C. / ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni